You are currently viewing Uz 40% popusta otputujte vlakom u Sisak
16.07.2019., Sisak - Nagibni vlak. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Uz 40% popusta otputujte vlakom u Sisak

Turistička zajednica Grada Siska u suradnji sa Gradom Siskom i gradskim ustanovama 23.listopada, u samom centru grada, organizira jednu lijepu, živopisnu jesensku manifestaciju pod nazivom „JESEN U SISKU“.  Događanje počinje u popodnevnim satima, no svi oni koji požele doći taj dan u Sisak mogu se provozati našim brodom Juran i Sofija ( od Malog Kaptola pa do ušća Kupe u Savu ), posjetiti Holandsku kuću ( HOKU ), prvi info centar industrijske baštine u Hrvatskoj ili se prošetati šetnicom uz Kupu i uz predivan pogled na rijeku ispijati kavicu u nekom od kafića na šetnici.

Kako bi našim dragim gostima financijski olakšali posjet Sisku i spomenutoj manifestaciji, za 23.listopada sa HŽ- om je dogovoren popust od 40% na svima redovnim linijama na relaciji Zagreb – Sisak- Zagreb ( karte s popustom kupljene za taj datum potrebno je po dolasku u Sisak ovjeriti na blagajni na kolodvoru ). Napominjemo da je HŽ uveo besplatan prijevoz djece i učenika osnovnih i srednjih škola, uz predočenje nekog od identifikacijskih dokumenata.

Opis cjelodnevnih događanja sa satnicom:

U srcu grada, na sisačkom korzu i pored dječjeg igrališta Majmunjak, počinje nova gradska manifestacija “Jesen u Sisku”. 

Organizatori manifestacije su Grad Sisak, Gradska tržnica Sisak  i Turistička zajednica grada Siska.

U subotu, 23. listopada, građane grada Siska i njihove goste očekuje bogata sezonska gastro ponuda malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika, kućnih radinosti i obrta iz grada i okolice, uz domaće craft pivo i ponudu vina,  bogati glazbeni program za male i velike, ali i dijeljenje prigodne bučnice. U sklopu manifestacije dijeliti će se besplatna bučnica koju će pripraviti kuharice OŠ Braća Bobetko i OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće kao dio predstavljanja Healthy Meal Standard certifikata kojeg je Grad Sisak osigurao za sve sisačke osnovne škole i vrtiće.

Za dobru atmosferu na manifestaciji pobrinut će se Adrenalica i Bluzy Threesome, a malene očekuje na Majmunjaku posebna disco glazbena atmosfera uz dj program.

Program:

17,00 – otvaranje manifestacije i disco za djecu na Majmunjaku

18,00 – dijeljenje bučnice i predstavljanje sudionika

19,00 – 24,00 

– glazbeni program: Adrenalica, Bluzy Threesome

– gastro ponuda i druženje na korzu

Za sve one koji prije podneva dođu u Sisak mogu se provozati, turističkim brodom Juran i Sofija ( od Malog Kaptola pa do ušća Kupe u Savu ), posjetiti Holandsku kuću ( HOKU ), prvi info centar industrijske baštine u Hrvatskoj ili se prošetati šetnicom uz Kupu i uz predivan pogled na rijeku, ispijati kavicu u nekom od kafića na šetnici.

Brod Juran i Sofija: 

Mjesto polaska : Pristan kod broda Biokovo

Vrijeme polaska: 11,00 sati

Cijena karte:  25,00kn odrasli; 10,00kn djeca od 7-12 god.

Posjetite Holandsku kuću ( HOKU ), prvi info centar industrijske baštine u Hrvatskoj

Holandska kuća naziv je za staro žitno skladište iz druge polovice 19. stoljeća koje se nalazi u strogom centru grada Siska i predstavlja jedan od njegovih simbola. Na prostoru od 2000 m² uređen je info centar s multimedijalnim izložbenim prostorom za prezentaciju industrijske baštine grada, izložbeni prostori Galerije Striegl, zatim izložbeni prostor za smještaj zbirke fonografa, gramofona, radio – aparata i ploča poznatog sisačkog kolekcionara Velimira Krakera, te multimedijalna dvorana i niz drugih prostora koji služe posjetiteljima za produbljivanje spoznaja o industrijskoj baštini.

Zbog štete uzrokovane potresima u prosincu 2020. godine, otvoren je samo dio izložbenih postava!

Radno vrijeme: Subota 10,00 – 14,00 sati

Cijena karte: 15,00kn

Dođite i provedite jedan lijepi jesenski dan u Sisku!