You are currently viewing Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

Kupom u Sisku ponovo plovi brod Juran i Sofija

Brod Juran i Sofija od 2. listopada ponovno je na raspolaganju svima onima koji žele doživjeti Sisak na jedan drugi način, pogledom sa rijeke. Brod je u vlasništvu Grada Siska i dat je na upravljanje Turističkoj zajednici grada Siska.

Brod Juran i Sofija plovi subotom od Malog Kaptola do ušća Kupe u Savu. Polazak je u 11,00 sati s pristana kod broda Biokovo, a plovidba traje oko 1 sat.

Za djecu do 7 godina karta se ne plaća, za djecu do 12 godina cijena je 10 kuna, a za odrasle osobe cijena karte je 25 kuna.

Brod Juran i Sofija izgrađen je 2003. godine u sisačkom brodogradilištu. Od početka nosi isto ime, po Juranu, sinu hrvatskog bana Tome Erdödya, utamničenog od Turaka i njegovoj ženi Sofiji koja ga pokušava osloboditi. Istoimena povijesna drama Ivana Kukuljevića Sakcinskog koja se zove još i Turci kod Siska, prva je novija hrvatska drama izvedena na hrvatskom jeziku, 1839.godine u Sisku, a priča i danas živi zahvaljujući kazališnim predstavama i izložbama.

Najavite se za svoju vožnju brodom jer je broj mjesta ograničen.

Broj telefona za rezervacije je 091/314 5235; 091/788 9557; 091/914 9165 ( radnim danom od 08,00-16,00 )

Izvanredni način za organiziranje privatnih zabava, druženja ili jednodnevnih izleta je i najam broda.
Iznajmite brod Juran i Sofija samo za sebe.
Za dodatne informacije i konkretne ponude molimo da nas kontaktirate.

Brod Juran i Sofija proizvod je sisačkog brodogradilišta i kao prva novogradnja nakon Domovinskog rata porinut je 2003. godine. Brod je dvotrupac odličnih maritimnih sposobnosti, visoke stabilnosti, vrlo plitkog gaza, duljine 16 i širine 6 metara, a na svom, zaštitnom tendom natkrivenom, palubnom prostoru može primiti 70 putnika izletnika. Prostor omogućava provođenje raznih edukativnih, promotivnih i zabavnih sadržaja (škole u prirodi, tematske radionice, izleti, proslave) tijekom plovidbe, a brod je opremljen propisanom sigurnosnom opremom. Posadu uz zapovjednika i mornara čini i stručno osposobljeni turistički pratitelj.

Cjenik / po jednoj plovidbi:

RELACIJA TRAJANJE VOŽNJE (h) UKUPNO TRAJANJE VOŽNJE CIJENA
ODLAZAK POVRATAK
SISAK (Mali Kaptol – ušće Kupe u Savu) -/- -/- 1 h 1.500,00 kn
SISAK – KRATEČKO 2 2,5 4,5 h 4.000,00 kn

* Prema zakonu o PDV-u članak 90. stavka 2., TZG Siska nije obveznik PDV-a