Dobro došli u svijet jazza

Siscia jazz club

U Sisku je sve do tragične smrti njegovog osnivača djelovao Siscia jazz club. Club je bio smješten u povijesnoj zgradi Mali kaptol, na obali rijeke Kupe. Vlasnik kluba je bio Damir Kukuruzović, poznati hrvatski jazz glazbenik.

Za vrijeme djelovanja Siscia jazz club su posjetili sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu, pa su mediji grad Sisak dugo godina svrstavali među top destinacije kad je riječ o glazbenoj ponudi.

jazz3 Bohorc Ivica Jerry

Povijest Jazza u Sisku

Prve pisane izvore o jazzu u Sisku nalazimo u novinama Sisački glas iz 1926. godine, kada u sklopu čajanki koje organizira NK Segesta svira jazz band građansko-vatrogasne glazbe i to u prostorima male dvorane Velikog kaptola.

Siscia open jazz & blues festival

Svjetska jazz elita u Sisku

Krajem lipnja i tijekom srpnja svake godine, siščani i njihovi gosti, imali su prilike uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici. Nije jednostavno nabrojati sve glazbenike koji su dali svoj doprinos Open&jazz festivalu, ali svakako treba spomenuti: Angela Debarrea, romskog kralja gitare iz Pariza, Ludovica Beiera, najtraženijeg jazz harmonikaša današnjice, Sugar Bluea, usnog harmonikaša Rolling Stonesa…