TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Dobro došli u svijet jazza

Siscia jazz club

Siscia jazz club smješten je u povijesnoj zgradi Malog kaptola, na obali rijeke Kupe. Vlasnik kluba je Damir Kukuruzović, poznati hrvatski jazz glazbenik.

Tijekom proteklih godina Siscia jazz club su posjetili sva najznačajnija glazbena imena jazza, bluesa swinga i sličnih pravaca u Hrvatskoj i svijetu, pa su  mediji grad Sisak još prije nekoliko godina svrstali među top destinacije kad je riječ o glazbenoj ponudi.

jazz3 Bohorc Ivica Jerry

Povijest Jazza u Sisku

Prve pisane izvore o jazzu u Sisku nalazimo u novinama Sisački glas iz 1926. godine, kada u sklopu čajanki koje organizira NK Segesta svira jazz band građansko-vatrogasne glazbe i to u prostorima male dvorane Velikog kaptola.

Siscia open jazz & blues festival

Svjetska jazz elita u Sisku

Krajem lipnja i tijekom srpnja svake godine, siščani i njihovi gosti, imaju prilike uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici.Nije jednostavno nabrojati sve glazbenike koji su dali svoj doprinos Open&jazz festivalu proteklih godina, ali svakako treba spomenuti: Angela Debarrea, romskog kralja gitare iz Pariza, Ludovica Beiera, najtraženijeg jazz harmonikaša današnjice, Sugar Bluea, usnog harmonikaša Rolling Stonesa…

Close Menu