Isplanirajte svoj aktivni odmor

01

Sisak je idealno mjesto za aktivan odmor za one koji također žele uživati u kulturno povijesnoj baštini mjesta koje posjećuju.
Većina riječnih, biciklističkih i pješačkih ruta uključuju objekte kulturno povijesne baštine ali i urbane kulture. Pješačke rute su od 5 kilometara na više i lako se mogu prilagođavati pojedinačnim željama i fizičkoj spremnosti.
Biciklističke rute uvelike prate pješačke rute. Jedna od najpopularnijih trenutno je Ruta industrijske baštine koja obuhvaća oko 30 km bicikliranja uz objekte industrijske baštine. Ali i ostale objekte kulturno povijesne baštine.

02

Za vrijeme sunčanih dana selimo se iz prekrasnih zatvorenih sportskih objekata u vanjske prostore na kojima postoji bezbroj mogućnost za aktivno bavljenje sportom i aktivnim turizmom.
Uzbudljiv prizor sunčanog sisačkog štimunga svakako je i rijeka Kupa koja se prilično brzo popuni kajacima, kanuima, šikljama i neizostavnom  neretvanskom lađom.

Za one željne cjelodnevne avanture Ekološka udruga Kupa Vurot organizira spuštanje niz Kupu u kanuima uz česte odmore i uživanje u prirodi i gastro ponudi ovog kraja.

03

Trčanje

Za ljubitelje trčanja Sisak je idealno mjesto za aktivan odmor. Bilo da uživate u trčanju uz rijeku Kupu koja će vas provesti kroz povijest od starog Rima do srednjeg vijeka, te natrag u razdoblje industrije 19. i 20.stoljeća.

04

Ribolov

Bogatstvo vodenih površina, raj je za ribolovce koji pri prvim zrakama sunca izlaze na rijeke i ribnjake, te uživaju u ovom lijepom sportu koji pruža nesmetanu meditaciju uz vodu.

Sportski ribnjak Crnac je adresa kojoj se možete obratiti za sve trikove dobrog ribolova.

05

ŠRC Sisak je desetljećima u Sisku zadužen za zdrav duh u zdravom tijelu siščana i njihovih sportskih gostiju. A u svom sastavu nudi: otvoreni i zatvoreni olimpijski bazen.

06

Rekreacijsko jahanje

Udruga KAS nudi mogućnost jahanja za građanstvo za sve zainteresirane dobne skupine. Mnogi najmlađi Siščani su svoje prve jahaće korake ostvarili su na konjima udruge KAS. Rekreacijsko jahanje se provodi u kontroliranim uvjetima, sa stručnim osobama, provjerenim konjima i uz provođenje svih mjera opreza. Svoj termin rekreacijskog jahanja kao i sve pojedinosti vezane za ovaj način rekreiranja možete dogovoriti na broj 098 9006 288.

Početnički tečaj škole jahanja tj.tečaj svladavanja osnovnih jahaćih vještina u trajanju od 10 sati, mogu upisati svi građani stariji od 10 godina.

07

Malo je gradova kontinentalne Hrvatske s tako raznolikom ponudom sportskih programa i tolikim brojem objekata dostupnim svim građanima. Jedan od takvih objekata je i Ledena dvorana Zibel, moderan i reprezentativan sportski objekt. Ledena dvorana “Zibel” omiljeno je okupljalište svih većeg broja Siščana. Klizanje, omiljena zimska aktivnost razlog je da je sve veći broj ljudi iščekuje novu sezonu, ali i program Disca na ledu.