BOŽIĆ U SRCU GRADA

Božić u srcu grada naziv je manifestacije koja u gradski dnevni boravak, na Korzo, donosi božićni ugođaj, svjetlo i toplinu.

“Holandska kuća” je prvi info-centar industrijske baštine

“Holandska kuća” je prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj, projekt Grada Siska i partnera vrijedan više od 29 milijuna kuna i iznimno vrijedan doprinos očuvanju hrvatske industrijske i kulturne baštine, te temelj budućeg razvoja kulturnog turizma kao specifičnog oblika turističke ponude.
S otvorenjem Holandske kuće, Gradska galerija Striegl dobiva novi izložbeni prostor te u potpunosti svoju djelatnost i programe će realizirati na 1. katu Holandske kuće.
Uz info-centar koji pruža osnovne informacije, Holandska kuća sadrži i najsuvremenije opremljen interpretacijski centar u kojem će se korisnici kroz inovativne i interaktivne digitalne sadržaje moći upoznati s više od trideset lokacija industrijske baštine grada Siska.

U Sisku otvoren prvi info-centar industrijske baštine

Zlatna Victoria

Zlatna Victoria je turistička nagrada koja se dodjeljuje već više od 20 godina i mnoge je potaknula na uređenje svojih prostora, na kvalitetniji odnos prema gostima i bolju uslugu.

Turistička nagrada Zlatna Victoria

VINO I SVE SISAČKO FINO

Četvrto izdanje manifestacije Vino i sve sisačko fino, u organizaciji Radio Siska i Grada Siska te u suradnji s TZ Grada Siska, Domom kulture KKV i Komunalcem Sisak, i ove je godine u centru grada napravilo pravu feštu! In vino veritas!

Vino i sve sisačko fino - video

FREESTYLE BMX SHOW

Freestyle BMX show organiziran je u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta i sufinanciran je sredstvima EU-a.
Svoja umijeća i akrobacije predstavio je rođeni Siščanin Senad Grošić, svjetski prvak u BMX free styleu te Marin Ranteš koji je 2011. osvojio naslov najboljeg BMX biciklista u Hrvatskoj.

BMX show Sisak - video

7. DANI INDUSTRIJSKE BAŠTINE GRADA SISKA

Gradski muzej Sisak, zajedno s partnerima, već sedmu godinu zaredom organizira jedinstvenu manifestaciju na hrvatskoj razini. Ona obuhvaća izložbe, predavanja, prezentacije, obilaske lokacija, dječje radionice i niz drugih događanja kojima je za cilj upoznavanje javnosti s bogatom industrijskom baštinom Siska i njezinim potencijalima.

SISAČKI FESTIVAL PIVA 2019

Sisački festival piva održava se  kao dio manifestacije Dani industrijske baštine, na kojoj posjetitelji mogu upoznati bogatu povijest sisačke industrijske baštine.

KUPSKE NOĆI 2019

Jedna od najljepših sisačkih manifestacija – Kupske noći posjetiteljima nudi niz događanja poput Kupske alke, Šikljade te Aero show.

STAR FILM FEST

Star Film Fest – filmski festival koji pruža posjetiteljima neponovljivo iskustvo gledanja filmova pod zvijezdama u jedinstvenom ambijentu grada Siska.

SISCIA OPEN JAZZ & BLUES FESTIVAL

Siscia Open Jazz & Blues Festival, manifestacija međunarodnog karaktera zbog koje je Sisak odavno upisan na glazbenoj karti Europe kao mjesto jedne od značajnijih glazbenih destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj.
Smješten na obalama Kupe, Jazz festival se svake godine očekuje s oduševljenjem. S obzirom na svakodnevni broj gledatelja te gostovanje glazbenika iz Hrvatske i svijeta Siscia Open Jazz & Blues Festival postao je stoga značajnom točkom u planiranju ljetnih aktivnosti ljubitelja jazza.

OBARANJE GUINNESSOVA REKORDA

Sisak se upisao u knjigu Guinnessovih rekorda. Naime, bazeni u Capragu bili su u petak, 21.lipnja, mjesto na kojem se u sklopu manifestacije City Games, oborio rekord u najdužoj štrudli na svijetu.


 

CITY GAMES U EUROPSKOM GRADU SPORTA

U godini kada je Grad Sisak nositelj titule “Europski grad sporta 2019” ujedno je i grad od posebnog značaja za turneju City Games – po prvi puta u svojoj povijesti grad Sisak je domaćin  City Gamesa.

SISAČKI LIPANJSKI SUSRETI

Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” Sisak organizator je  tradicionalnih Sisačkih lipanjskih susreta. Prilika je to za upoznavanje bogatstva tradicionalne kulture baštine iz cijele Lijepe Naše.

NA VALOVIMA RIJEKE KUPE

Na valovima rijeke Kupe manifestacija je koja se održava u nekoliko mjeseci na samoj rijeci ili na obalama rijeke Kupe,

PRVI SISAČKI POLUMARATON

Oko 600 trkača iz Hrvatske i pet europskih zemalja sudjelovalo je na prvom sisačkom polumaratonu. Trčalo se središtem grada, ulicama njegove povijesne jezgre, uz gradski stadion, uz obale Kupe i Save, pored sisačke tvrđave, preko sisačkih mostova, a trkače je cijelim putem pratilo i bodrilo mnoštvo Siščana.

DAN UDRUGA GRADA SISKA

„Dan udruga 2019.“ je manifestacija koja se održava u okviru programa „U srcu grada“, a uključivala je „10. Sajam udruga i ustanova“ i predstavljanje različitih sportova u Sisku. Osim toga, ovom prigodom se obilježila i nacionalna manifestacija „Hrvatska volontira 2019.“, 27. Svjetski dan sporta i titula „Sisak-Europski grad sporta 2019.

SISAČKI SAJAM CVIJEĆA 2019

„ SISAK – EUROPSKI GRAD SPORTA“, tema je ovogodišnjeg Sajma cvijeća u organizaciji Grada Siska, Doma kulture KKV i TZG Siska.

U SISAK UPLOVIO NAJVEĆI KRUZER

U samo središte Siska, rijekom Kupom, uplovio je prvi ovogodišnji kruzer. Brod dug čak 110 metara i gaza oko 1,5 metara, pod nizozemskom zastavom, mogao je uploviti u grad, i proći ispod lukova starog sisačkog mosta, zahvaljujući povoljnom vodostaju rijeke Kupe,.

Riječ je o kruzeru „Filia Rheni“ na kojem su u Sisak doplovili  turisti iz Velike Britanije, u organizaciji nizozemske putničke agancije „Saga River Cruise“.

 

MEĐUNARODNI HOKEJAŠKI TURNIR "LEDENA DVORANA ZIBEL 2019"

Športsko rekreacijski centar Sisak i KHL Sisak organizatori su prvog Međunarodnog hokejaškog turnira “Ledena dvorana Zibel 2019”.

U SRCU GRADA

Subotnja prijepodneva Siščanke i Siščani najviše vole provoditi na našoj špici, gradskom Korzu na kojem se održava manifestacija s nizom programa, naziva U srcu grada.

VATERPOLO SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU SISAK

Sisak je u okviru titule Europskog grada sporta za 2019. godinu i 25 godina vaterpola u Sisku domaćin utakmice 6. kola Europa kupa/Svjetske lige.