TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA
Ako ste u kratkom posjetu gradu Sisku, mi Vam preporučujemo...

Prošećite Šetnicom Slave Striegla, jer to je sisačka žila kucavica te najbolji  način za osjetiti kako Sisak živi, odmorite se na jednoj od brojnih terasa koje se nalaze na obali rijeke Kupe.

Kad ste već na Šetnici obavezno navratite do Malog Kaptola. Mali kaptol je jedna od najstarijih zidanih kuća sagrađena krajem 18. stoljeća. U sklopu zgrade nalaze se Turističko informativni centar, Siscia jazz club te restoran Mali Kaptol.

U sklopu Turističkog informativnog centra možete dobiti sve informacije vezane o smještaju i događanjima, kupiti suvenire ili zatražiti brošuru o gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Siscia Jazz Club simbol je grada Siska i poprište brojnih događanja tokom godine. Obavezno ga posjetite!
Krajem lipnja i tijekom srpnja svake godine,  siščani i njihovi gosti, imaju priliku uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici Siscia open jazz & blues festival.

U nastavku šetnje  našom Šetnicom obiđite znamenitosti koje su smještene u samoj blizini – Holandsku kuću,Veliki Kaptol, arheološki park Siscia in situ, katedralnu crkvu Uzvišenja sv. Križa i prošećite do Gradskog muzeja Sisak.

Ako ste gladni, uz pekarnice,pizzerije  i objekte brze prehrane za one s malo vremena, u gradu možete pronaći i bogatu gastro ponudu u brojnim restoranima koja u svojoj ponudi nude autohtone, ali i internacionalne specijalitete.

Za lakše snalaženje po gradu preuzmite Vison One mobilnu aplikaciju, ili doznajte više o brojnim sisačkim znamenitostima na kojima se nalazi QR kod, očitajte ih pomoću vašeg mobilnog uređaja i doznajte više o njima zahvaljujući projektu Sisak Hip Hop kojeg je financiralo Ministarstvo turizma. 

Nakon kraćeg pješačkog razgleda gradskih znamenitosti, odvojite slobodno vrijeme za sebe i predahnite uz kavu ili slatki zalogaj u ugodnoj atmosferi lokalnih ugostiteljskih objekata.

Ne zaboravite!

Suvenir je predmet koji se kupuje na putovanjima i zadrži uspomenu na određeni događaj, mjesto ili osobu. Riječ dolazi od francuske riječi ”souvenir” i znači sjećanje.
Ponesite sa sobom uspomenu iz Siska.

Close Menu