Ako ste u kratkom posjetu gradu Sisku, mi Vam preporučujemo...

Prošećite Šetnicom Slave Striegla, jer to je sisačka žila kucavica te najbolji  način za osjetiti kako Sisak živi, odmorite se na jednoj od brojnih terasa koje se nalaze na obali rijeke Kupe.

U sklopu Info centara industrijske baštine – Holandska kuća, možete dobiti sve informacije o industrijskoj baštini grada, te informacije o smještaju i događanjima, kupiti suvenire ili zatražiti brošuru o gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

U nastavku šetnje našom Šetnicom obiđite znamenitosti koje su smještene u samoj blizini – Holandsku kuću, Veliki Kaptol, arheološki park Siscia in situ, te prošećite do Gradskog muzeja Sisak.

Ako ste gladni, uz pekarnice, pizzerije  i objekte brze prehrane za one s malo vremena, u gradu možete pronaći i bogatu gastro ponudu u brojnim restoranima koja u svojoj ponudi nude autohtone, ali i internacionalne specijalitete.

Nakon kraćeg pješačkog razgleda gradskih znamenitosti, odvojite slobodno vrijeme za sebe i predahnite uz kavu ili slatki zalogaj u ugodnoj atmosferi lokalnih ugostiteljskih objekata.

Ne zaboravite!

Suvenir je predmet koji se kupuje na putovanjima i zadrži uspomenu na određeni događaj, mjesto ili osobu. Riječ dolazi od francuske riječi ”souvenir” i znači sjećanje.
Ponesite sa sobom uspomenu iz Siska.