Kupske noći

Kupske noći su trodnevni festival koji se održava svake godine tijekom zadnjeg vikenda u kolovozu.

Jedna od najljepših sisačkih manifestacija – Kupske noći održava se u organizaciji Grada Siska i Turističke zajednice, posjetiteljima nudi  niz događanja  uz već tradicionalnu Kupsku alku i Šikljadu, utrku kupskih čamaca – šiklji te Aero show.

“Rijeka Kupa je puls grada, njegov prepoznatljiv simbol, a festival Kupske noći nudi pregršt sadržaja na samoj obali rijeke Kupe u centru grada, dok ujedno slavi i samu rijeku. Kupske noći i ove godine su u znaku kulture i umjetnosti u javnom prostoru, sportova na rijeci i zabavnih događanja, a programi su namijenjeni svim generacijama.”

Kupska alka

Stara viteška igra iz Sinja u našim krajevima doživjela je svoje preinake, te u raznim varijantama zabavlja ljude.
U Sisku se u sklopu manifestacije Kupske noći održava Kupska alka.
Članovi tima i predstavnik organizatora nalaze se u čamcu na motorni pogon. Članovi tima naizmjence iz sjedećeg položaja jednom rukom gađaju alku. Predstavnik organizatora vozi čamac a član tima ima zadatak pogoditi obruč iz čamca. Program se odvija u suorganizaciji sa UDVDR klub Vrbina.

Šikljada

Kupska šiklja, drveni čamac karakterističan za tok rijeke Kupe od Petrinje do Siska, vrlo je značajna za razvoj našeg kraja i život stanovnika na kupskim obalama.
Šikljada je veslački dvoboj kupskih čamaca šiklji, u duljini od 200 metara s dva okreta oko bove. Program se odvija  u suorganizaciji sa Udrugom lađara Sisak.

Airshow

U Sisku u sklopu manifestacije Kupske noći, u zračnom prostoru iznad rijeke Kupe održava se svake godine zrakoplovni program Air show. Letački je  to program iznad rijeke Kupe između dva mosta u Sisku. Program se odvija u suorganizaciji sa Aeroklubom Sisak.