TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kupske noći

Jedna od najljepših sisačkih manifestacija – Kupske noći održava se u organizaciji Grada Siska i Turističke zajednice, posjetiteljima nudi  niz događanja  uz već tradicionalnu Kupsku alku i Šikljadu, utrku kupskih čamaca – šiklji te Aero show.

Kupska alka

Stara viteška igra iz Sinja u našim krajevima doživjela je svoje preinake, te u raznim varijantama zabavlja ljude.
U Sisku se u sklopu manifestacije Kupske noći održava Kupska alka.
Članovi tima i predstavnik organizatora nalaze se u čamcu na motorni pogon. Članovi tima naizmjence iz sjedećeg položaja jednom rukom gađaju alku. Predstavnik organizatora vozi čamac a član tima ima zadatak pogoditi obruč iz čamca. Program se odvija u suorganizaciji sa UDVDR klub Vrbina.

Šikljada

Kupska šiklja, drveni čamac karakterističan za tok rijeke Kupe od Petrinje do Siska, vrlo je značajna za razvoj našeg kraja i život stanovnika na kupskim obalama.
Šikljada je veslački dvoboj kupskih čamaca šiklji, u duljini od 200 metara s dva okreta oko bove. Program se odvija  u suorganizaciji sa Udrugom lađara Sisak.

Airshow

U Sisku u sklopu manifestacije Kupske noći, u zračnom prostoru iznad rijeke Kupe održava se svake godine zrakoplovni program Air show. Letački je  to program iznad rijeke Kupe između dva mosta u Sisku. Program se odvija u suorganizaciji sa Aeroklubom Sisak.

Close Menu