Jedan dan u Sisku dovoljan je da razgledate najvažnije znamenitosti, a veliki broj zanimljivih sadržaja u samom centru grada i njegovoj neposrednoj blizini te dobra povezanost javnim gradskim prijevozom olakšat će vaš obilazak.

Vaš boravak u Sisku najbolje je započeti pješačkim razgledom grada. Prošećite Šetnicom Slave Striegla, sisačkom žilom kucavicom te najbolji način osjetite kako Sisak živi, odmorite se na jednoj od brojnih terasa koje se nalaze na obali rijeke Kupe.

Kad ste već na Šetnici obavezno navratite do Malog Kaptola. Mali kaptol je jedna od najstarijih zidanih kuća sagrađena krajem 18. stoljeća. 

Bio jednom jedan Siscia Jazz Club, nekadašnji simbol grada Siska i poprište brojnih događanja tokom godine. 
Krajem lipnja i tijekom srpnja svake godine, Siščani i njihovi gosti, imali su priliku uživati u jedinstvenom doživljaju i pravoj glazbenoj poslastici Siscia open jazz & blues festival.

Ljubitelji fotografija doći će na svoje posjetom Centru za stare fotografske procese.„Atelier Siscia“, smješten u prostoru galerije ‘Sisca Obscura’ prvi je centar za stare fotografske procese u Hrvatskoj, a njegov idejni začetnik je poznati sisački fotograf i entuzijast Miroslav Arbutina –Arbe.

Ukoliko ste ljubitelj umjetnosti naša preporuka je posjet Gradskoj galeriji Striegl.
Galerija je dobila naziv po Slavi Strieglu, sisačkom akademskom umjetniku koji je svojom djelatnošću obilježio kulturnu povijest grada Siska.

U sklopu pješačkog razgleda obavezno posjetite Gradski muzej Sisak koji će Vam predstaviti bogatu prošlost grada Siska od prapovijesti do danas.

Poznata utvrda Stari grad, kod koje se odigrala Bitka kod Siska 22. lipnja 1593. godine, privlači sve koji posjete Sisak. Utvrda je spomenik nulte kategorije, a osim stalnog postava, vezanoga za bitku, ovo je lokacija na kojoj se redovno postavljaju različite izložbe, a i kulisa je i brojnih ljetnih manifestacija.

Pokret street arta već je desetljećima prisutan u prijestolnicama većih svjetskih gradova, kao efikasan uzbudljiv i zabavan način kako doprijeti do što većeg broja posjetitelja te im pokazati bogatstvo urbane kulture. Grad Sisak se također priključio sve popularnijem svjetskom pokretu street arta kroz poznati sisački festival ulične umjetnosti: Re:Think Sisak. Do sada su realizirano 4 takva festivala, od kojih je preostalo oko dvadeset  murala u gradu Sisku, koji su vidljivi kroz šetnju Siskom.

Industrijska baština grada Siska jedan je  od segmenata turističke ponude grada. Nekoliko stanica od samog Centra grada koristeći javni gradski prijevoz možete otkriti zanimljiva umjetnička djela nastala između 1971. i 1990. godine. U sklopu jedinstvenog Parka skulptura Željezara Sisak nalazi se 38 umjetnina. 

Tragate li za posebnim doživljajem, predlažemo Vam plovidbu brodom Juran i Sofija, koja će zasigurno biti posebno iskustvo, ponajviše zbog ljepote rijeke Kupe, njenih zelenih valova i vizura grada Siska.
Plovidba Juranom i Sofijom od centra Siska do utvrde Stari grad, je plovidba kroz povijest grada.

Na trenutak se odmaknite od gradske vreve  i uživajte u bajkovitom okolišu i iskonskoj tišini koju remeti samo zvuk roda u selu Čigoč. Ovaj biser hrvatske baštine smješten je  na desnoj obali rijeke Save, uz riječni rukavac Tišina. Zbog velikog broja gnijezda na krovovima drvenih posavskih kuća, selo Čigoč je 1994. godine proglašeno Prvim Europskim selom roda. Prepustite se toplini seoskih domaćinstava, ukusnoj hrani te bogatoj ponudi domaćih vina i vrhunskih rakija.