You are currently viewing Zaplovite „Juranom i Sofijom“

Zaplovite „Juranom i Sofijom“

 

Dragi posjetitelji,

obavještavamo vas da brod Juran i Sofija, koji plovi po rijeci Kupi u Sisku, trenutno ne može ploviti. Zbog nepredvidivog vodostaja rijeke Kupe, magle i sve hladnijeg vremena, brod s 1. 11.2022. odlazi na zimovanje do proljeća kada možete očekivati nove vožnje i novi vozni red..

Čim se uvjeti za plovidbu promjene, brod će krenuti s plovidbom.

I ove godine Turistička zajednica Grada Siska pripremila je turističke panoramske plovidbe Kupom od Malog Kaptola do ušća Kupe u Savu. Ova atraktivna vožnja koja traje oko dva sata idealan je način upoznavanja gostiju našega grada s višestoljetnom tradicijom riječnog brodarstva Siska i s nekim od najvažnijih veduta Grada Siska. Lijepa je to prilika i za romantičan ili uzbudljiv obiteljski izlet našim sugrađanima koji mogu svoj grad vidjeti očima izletnika.

Sezona plovidbe „Jurana i Sofije“ je započela u travnju, redovne plovidbe se održavaju vikendom, subotom i nedjeljom s polaskom u 11:00 sati. Cijene kružne plovidbe iznose 30,00 kuna (3,98 eura)po osobi za odrasle, djeca od 7-12 godina plaćaju 15,00 kuna (1,99 eura), dok je za mlađe od sedam godina plovidba besplatna.

* fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

Više informacija o vožnji brodom i prodaji karata:

email: tzgsiska@tzgsiska.tcloud.hr

tel: +385 91 7889 557
+385 91 314 5235

Cijene kružne plovidbe iznose 30,00 kuna (3,98 eura)po osobi za odrasle, djeca od 7-12 godina plaćaju 15,00 kuna (1,99 eura), dok je za mlađe od sedam godina plovidba besplatna.

* fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

A odakle ime brodu?

„Juran i Sofija“ prva je hrvatska drama ilirskog razdoblja, bila je to prva novija hrvatska drama izvedena na profesionalnoj pozornici na narodnom jeziku. Dramu su premijerno izveli u Sisku 2. listopada 1839. sisački amateri. Sakcinski ju je nazvao i Turci kod Siska, a junaci drame dolaze iz vremena slavne sisačke bitke.

Iznajmite brod Juran i Sofija samo za sebe

Brod Juran i Sofija moguće je unajmiti i za posebne privatne plovidbe i za organizirane grupe. Termini za takve plovidbe moguće su izvan redovitog plovnog reda vikendom ili bilo kojim radnim danom. Svi poduzetnici, udruge i institucije u ovoj ponudi imaju odličan i atraktivan dio programa kada trebaju ugostiti svoje partnere ili organizirati team-building događaj.

Pošaljite upit za najam broda Juran i Sofija s posadom na info@src-ugostiteljstvo.hr

Zaplovite uz naše riječne mornare, te tijekom panoramske vožnje brodom Juran i Sofija doživite povijesnu jezgru Siska te prirodu koja ga okružuje. Brod Juran i Sofija proizvod je sisačkog brodogradilišta i kao prva novogradnja nakon Domovinskog rata porinut je 2003. godine. Brod je dvotrupac odličnih maritimnih sposobnosti, visoke stabilnosti, vrlo plitkog gaza, duljine 16 i širine 6 metara, a na svom, zaštitnom tendom natkrivenom, palubnom prostoru može primiti 70 putnika izletnika. Prostor omogućava provođenje raznih edukativnih, promotivnih i zabavnih sadržaja (škole u prirodi, tematske radionice, izleti, proslave) tijekom plovidbe, a brod je opremljen propisanom sigurnosnom opremom.