Sisački festivali

Festivali su neizostavan dio svake kulture i društvenog života jednog grada. Festivali su ti koji nam izmame osmijeh na lice.

Siscia Open Jazz & Blues Festival

Svjetska jazz elita u Sisku

Star Film Fest

Star Film Fest je filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda.

Mali Urbani Festival

Mali Urbani Festival osmišljen je kao okupljanje mladih umjetnika i glazbenika s ciljem promicanja i promoviranja urbane i underground kulture.

Susret klapa

Možda se pitate otkuda klapa u Sisku, no odgovor se krije u tome kako su Kolapjani sudionici gotovo svih klapskih događaja, susreta i festivala u Hrvatskoj.

Festival Maslačak

Međunarodni festival dječjeg kazališta “Maslačak” prvi je put organiziran 1998. godine i od tada do danas se kontinuirano odvija. Festival je to u kojem djeca i mladi izvode predstave za djecu i mlade.

Fibula

Revija dokumentarnog filma Fibula u svojih 12 izdanja prikazala je preko 150 dokumentarnih filmova te okupila oko stotinjak autora filmova.

Prolog

Festival Prolog djeluje kao podrška hrvatskim kazalištima koji su nakon naprasnog prekidanja s radom polovicom prošloga stoljeća iznova započeli s djelovanjem.

FIGA festival

FIGA festival-filmski festival je zamišljen kao filmski festival koji pomaže program kulturne revitalizacije Siska.

Orguljaški festival - Ars organi Sisciae

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae, predstavlja vrijednu orguljašku baštinu Sisačke biskupije.

Festival Željezara

Festival Željezara, kulturna je manifestacija inspirirana industrijskom baštinom Siska. U sklopu festivala održavaju se brojne radionice, predavanja, performansi, tribine, izložbe i predstavljanja istraživačkih studija.

MIKS

Međunarodna izložba karikature u Sisku, jedna je od najvećih izložbi karikature u svijetu (u konkurenciji preko 300 međunarodnih izložbi) po broju autora sudionika, broju pristiglih radova i zemalja sudionica.

Re:Think festival

Re:Think festival prvi je sisački festival ulične umjetnosti. Cilj festivala je oživiti grad putem urbanih intervencija u prostoru. Time se Sisak ucrtao na mapu važnih street art destinacija.