TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Sisak je u nedjelju domaćin Nacionalnog biciklističkog natjecanja

Nedjelju rezervirajte za uživanje u biciklističkoj utrci. Naime, Sisak je domaćin Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu, u disciplini Kriterij. „Staza je ravnog profila, dužine 1100 m, vozi se lijevi krug. Start i cilj je u iza servisa Zubak na Zagrebačkoj ulici, a prema prijavama, ove godine dolaze svi najjači biciklisti od 11 godina do veterana, […]

Otvorena nova atletska staza na Gradskom stadionu

Nakon više od 60 godina Gradski stadion u Sisku osvanuo je ovih dana u novom ruhu. Otvorena je nova atletska staza vrijedna 3,5 milijuna kuna. -Dobili smo najsuvremeniju opremu za atletiku uz sva popratna borilišta i očekujem da Sisak već sljedeće godine bude domaćin brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Imamo i najave predsjednika Hrvatskog atletskog […]

Bogat program na otvorenju atletske staze

Krajem listopada prošle godine počela je rekonsktrukcija ateltske staze na Gradskom stadionu. Staza je završena i upotrebljavat će se za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih i državnih natjecanja, ali i zahtjevnih uvjeta za međunarodna natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke. Svečano otvorenje je u četvrtak, 2.srpnja, uz bogat program koji […]

Baseball kamp/škola

Dragi prijatelji baseball kluba “Sisak”, zbog novonastale situacije s pandemijom Covid-19 te porasta broja novozaraženih, odlučili smo naš tradicionalni baseball kamp odgoditi za jesen. Žao nam je ako smo vam pokvarili planove, ali sigurnost naših i vaših klinaca nam je na prvom mjestu. Hvala Vam na razumijevanju. Uprava baseball kluba Sisak Storks    

Cjelodnevna biciklistička vožnja GIRO 2020.

U subotu 20.06.2020. RBU Labudovi organiziraju cjelodnevnu biciklističku vožnju GIRO 2020. Ruta je kružna, dužine 115km, srednje zahtjevna sa najvišom nadmorskom visinom od 220 mnm. Startamo iz Siska prema Petrinji i nastavljamo prema Glini kroz prekrasan krajolik naše Banovine. Iz Gline put nas vodi preko Gornjeg Viduševca do Pokupskog gdje nas očekuje malo makadama (4 […]

Sportska natjecanja neće se održavati

Privremeno se prekidaju sva prvenstva u nogometu, odbojci, hokeju na ledu… Zbog epidemiološke situacije u zemlji, a vezano za pandemiju corona virusa, na preporuku Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, Hrvatski nogometni savez donio je odluku o prekidu svih natjecanja pod svojom ingerencijom. Utakmica na nogometnim […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu