TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Sisak domaćin međunarodnom turniru u sinkroniziranom plivanju

Klub sinkroniziranog plivanja Sisak, u subotu i nedjelju 16. i 17.studenog, u povodu dodijeljene titule Europski grad sporta 2019 te na poticaj Grada Siska i Zajednice sportskih udruga grada Siska, organizira 1. međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju. ”Športsko-rekreacijski centar Sisak pobrinuo se da imamo odlične uvjete za pripremu natjecanja visoke razine. Sve ostalo je na […]

5. Noćni Cener

13.11.2019. u 18h održava se 5. Sisački noćni Cener Startnina: 50 kuna Prijave i podizanje startnih brojeva od 16h na Grabi. Limit: 70 natjecatelja Svi sudionici utrke dobivaju: Finišersku medalju, majicu, piće i gulaš poslije utrke. Najbolji će biti nagrađeni peharima i medaljama te posebnim nagradama sponzora. U 17:30 održati će se i utrka djece […]

PS Elina domaćin međunarodnom plesnom festivalu

U organizaciji Plesnog studija Elina Sisak će za vikend biti domaćin međunarodnog plesnog festivala  otvorenog za sve plesne stilove, za profesionalce i za amatere. Na turnir je prijavljeno više od 500 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja u plesnim stilovima: latin show, hip hop, dance fitness, MTV commercial, break dance, jazz dance… Turnir okuplja natjecatelje […]

RK Sisak u petak dočekuje RK Ilova

U derbiju 8. kola 2.HRL Sjever rukometaši Siska na domaćem su terenu ugostili su rukometaše Petrinje. Gosti su ostvarili pobjedu rezultatom 31:27. Ekipa RK Sisak trenutno zauzima 3.mjesto 2.HRL Sjever sa osvojenih 13 bodova. Prvenstvo nastavljaju utakmicom protiv RK Ilova. Na domaćem terenu dočekuju pretposljednju ekipu lige, a utakmica će se odigrati u SD Brezovica […]

Olimpijski krugovi dolaze u Sisak!

Kao Europski grad sporta, Sisak organizira jednu od tri grupe drugog kruga olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu u 2019. godini. Na polugodišnjem kongresu, krajem rujna u Rimu, Međunarodna federacija hokeja na ledu potvrdila je organizaciju pretkvalifikacijskog turnira u hokeju na ledu za Zimske olimpijske igre, ZOI Peking 2022. u Sisku. Na sisački led od […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu