You are currently viewing Telemach Dan sporta

Telemach Dan sporta

Plazma Sportske igre i Grad Sisak organizatori su Telemach Dan sporta koji će se održati u srijedu, 12. svibnja na Gradskom stadionu NK Segesta u Sisku početkom u 10.30 sati.
Sportsko-edukativna manifestacija okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja Siska i županije koji će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali virovitički amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Mali Sisčani borit će se i za plasman na županijsku završnicu Coca-Cola Cupa u malom nogometu, te državnu završnicu u šahu.
Manifestacija će biti organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.
Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.
Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.
Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.