Tražite vikend ideju za putovanje? 
Vrijeme je da istažite zanimljive destinacije na kontinentu.
Predlažemo Vam da uzmete produženi vikend te da posjetite Sisak i njegovu okolicu…

Sisak je smješten...

Na samo sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se skriveni mali biser. Grad Sisak jedan je od najljepših gradova u unutrašnjosti Hrvatske i prava je šteta ako ga do sada niste posjetili.

Kako do Siska?

Sisak nije velik grad ali njegova ljepota, povijest i uvijek dobra atmosfera odličan su razlog da ga posjetite.
Do Siska možete vlakom ili autobusom iz Zagreba već za 50-tak kuna, a iz svih dijelova Hrvatske možete putovati jednostavno i brzo vlastitim automobilom.

Šetnja kroz Sisak

Vaš boravak u Sisku najbolje je započeti pješačkim razgledom grada. Prošećite Šetnicom Slave Striegla, sisačkom žilom kucavicom te najbolji način osjetite kako Sisak živi, odmorite se na jednoj od brojnih terasa koje se nalaze na obali rijeke Kupe. Nakon kraćeg pješačkog razgleda gradskih znamenitosti, odvojite slobodno vrijeme za sebe i predahnite uz kavu ili slatki zalogaj u ugodnoj atmosferi lokalnih ugostiteljskih objekata.

Kulturne i povijesne znamenitosti

Grad Sisak je pun kulturnih i povijesnih znamenitosti. Istražite što vam sve nudi sisačka bogata povijest i kultura te brojne znamenitosti… provjerite što to vrijedi posjetiti dok ste ovdje…

Aktivni odmor

Malo je gradova kontinentalne Hrvatske s raznolikom ponudom sportskih programa i brojinim sportskim objektima dostupnim posjetiteljima kao što su Gradski bazen Sisak,Ledena dvorana Zibel,Kompleks bazena u Capragu,Kupalište Zibel,Skate park…Sisak je idealno mjesto za one koji žele uživati u sportu i rekreaciji.

Ovdje gdje se život odvija u harmoniji i skladu s prirodom priuštite si užitak u kanu/kayak safariju na rijeci Kupi.

Poklonici biciklizma prepoznaju Sisak i okolicu po atraktivnim biciklističkim rutama, ugodnima za vožnju i idealnima za obiteljski odmor te upravo oni  često naglašavaju kako neke od najljepših ruta prolaze Lonjskim poljem koje se nalazi svega dvadesetak kilometara od centra grada.

Okolica grada Siska nudi brojne prednosti izletnicima a njen primarni adut je prometna povezanost i blizina metropole. Vožnja iz Zagreba do Čigoča traje oko 70 minuta, a do Lonje je 120 minuta. Gostoljubivi domaćini rado otvaraju svoja vrata  seoskih tradicijskih objekata sve brojnijim posjetiteljima.

Upoznajte Lonjsko polje

Izaberite vikend za sebe te pobjegnite od stresa i obaveza. Park prirode Lonjsko polje  vam nudi tzv. vikend paket program za individualne i obiteljske posjetitelje.

Kada posjetite neki grad i želite upoznati njegove specifičnosti, svakako se usmjerite i na njegovu gastronomsku ponudu. Svakako probajte nezaobilazni specijalitet našeg kraja: šaran na procjep.

Uz dobru hranu ide i dobra kapljica, a posebno kad je riječ o Škrletu. Škrlet je unikatna vinska sorta koja raste na području Moslavine i Pokuplja.
Radi o svježem, aromatičnom vinu koje je savršeno pijuckati na nekoj terasi iza laganog ručka ili večere.