Planirate posjetiti Sisak i okolicu?

Na samo sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se skriveni mali biser. Grad Sisak jedan je od najljepših gradova u unutrašnjosti Hrvatske i prava je šteta ako ga do sada nikad niste posjetili.
Sisak nije velik grad ali njegova ljepota, povijest i uvijek dobra atmosfera odličan su razlog da ga izaberete barem za jednodnevni izlet…

Prvo Europsko selo roda

Na trenutak se odmaknite od gradske vreve  i uživajte u bajkovitom okolišu i iskonskoj tišini koju remeti samo zvuk roda u selu Čigoč. Ovaj biser hrvatske baštine smješten je  na desnoj obali rijeke Save, uz riječni rukavac Tišina. Zbog velikog broja gnijezda na krovovima drvenih posavskih kuća, selo Čigoč je 1994. godine proglašeno Prvim Europskim selom roda. Prepustite se toplini seoskih domaćinstava, ukusnoj hrani te bogatoj ponudi domaćih vina i vrhunskih rakija.

Selo Bok Palanječki

Četiri kilometra sjeverno od Siska, na vrhu ču­desnog meandra Save, smjestilo se selo Bok.
U dokumen­tima o osnivanju Sisačke gospoš­tije (13. stoljeće) Bok se spominje pod imenom Rakov Bok. Gospoštija je obuhvaćala još 13 sela:  Selo se kasnije zove Bok, pa Bok Sisački, a 90-ih godina prošlog stoljeća naziva se Bok Palanječki.
Prije 200 godina Bok je bio veći od Siska. Početkom 19. stoljeća selo je imalo 469 žitelja, a Sisak 384.
Bok je, kao zaštićeno kulturno dobro, upisano je u Registar nepokretnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. To je selo od nacionalnog značaja,  kao dio europske i svjetske kulturne baštine.
Sačuvana je povijesna matrica sela s ambijentalnom i povijesno graditeljskom vrijednošću, kao skulpture u prostoru. Kontinuitet življenja  na ovom prostoru ogleda se u uskoj povezanosti antike i srednjeg vijeka, te očuvanim tradicijskim narodnim graditeljstvom 18. I 19. stoljeća

Seoski turizam Bistrički

Na samo 20 kilometara istočno od Siska, u selu Osekovo smjestio se Seoski turizam Bistrički. Seosko imanje Bistrički nalazi se u moslavačkom selu Osekovo na samom rubu Parka prirode Lonjsko polje. Selo Osekovo može biti ponosno na brojna gnijezda svojih bijelih roda po kojem je i inače ovaj kraj poznat.Osekovo ima i bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Ostaci rimske civilizacije, vile Rustice koja je u svoje vrijeme imala toplu vodu i uređenu kanalizaciju, trenutno je u fazi iskapanja.

Moslavačka vinska cesta

Moslavina je domovina izvornih vina od kojih se posebno ističe Škrlet. Škrlet je prva sorta koja je dobila rješenje Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo o priznavanju tri klona Škrleta, čime je Škrlet postao prva brendirana hrvatska sorta, čime se dodatno naglasio vrijedan rad vinara koji se odlikuje i inovativnošću.

Vinske ceste između Popovače i Kutine nude u brojnim kletima degustaciju i prodaju svojih vina u buteljama ili izravno iz bačve. Osim uživanja u vinima, ponosni vlasnici nude i domaće gastronomske specijalitete, te uslugu smještaja u seoskom domaćinstvu, kletima ili obiteljskim gospodarstvima.

Izletište korablja Tišinić Taborište

Kako se živi na selu na Banovini? Što možete doživjeti kod petrinjskih domaćina na seoskim imanjima? Želite li saznati više o autohtonosti života u tihoj sredini, čuti zvukove prirode? Ima puno pitanja, a odgovor je samo jedan. Dođite u selo i uživajte zajedno s vašom obitelji u ponudi koju možete pronaći u korablji Tišinić.

Adrenalin park Sunja

Adrenalin park Sunja je pokrenut idejom za stvaranje turističko-rekreativne destinacije u Sisačko-moslavačkoj županiji, a čiji se sam položaj odlikuje brežuljkastim krajolikom koji dodatno obogaćuje prirodni okoliš.

Sportski ribnjak Crnac

Sportski ribnjak Crnac nudi sportski ribolov u prekrasnom okruženju. Osim ribolova, ovdje možete provesti obiteljski dan u prirodi, ali i sami spremiti fini ručak. Moguće je iznajmiti opremu za roštilj, kotlovinu, fiš, gulaš…. Osim fine klope, ovdje možete odmarati uz jezero, promatrati ptice, čitati knjige, slikati…

Restoran Djed

Čarolija Smaragdne doline leži u ljepotama koje pruža rijeka Una prolazeći dolinu u kojoj je smještena Hrvatska Kostajnica. “Jedina”, kako su ju nazivali stari Rimljani, pruža bogatstvo i ljepotu duž svojeg toka. Smaragdna dolina je nazvana po smaragdnoj rijeci Uni a spominje se u starim knjigama i često je bila motiv mnogih umjetničkih djela. Restoran je smješten na vrhu istoimenog brda te okružen šumom. Zaštićena Park šuma Djed skriva brojne životinjske i biljne vrste koje se često mogu vidjeti u neposrednoj blizini samog restorana. Restoran Djed je odlično odredište za odmor u prirodi i gastronomsko uživanje. Ovdje možete probati naše brojne specijalitete od kestena.

Top – Terme Topusko

Cca 50 km od Siska, na ugodnih sat vožnje nalazi se Topusko. U prebogatoj povijesti Topuskog, voda je uvijek imala posebno značenje. Top Terme treće su u Europi po kvaliteti termalne vode koja pomaže u rehabilitaciji i oporavku od brojnih kardiovaskularnih i reumatskih bolesti. Zdravstveni programi i vježbe te sportsko-rekreativni sadržaji pružaju bezbroj mogućnosti za odmor, zdravlje, uživanje u predivnom prirodnom okruženju.
Mi imamo vodu, vi imate odmor! Dobrodošli u Top – Terme Topusko!