Sisački festival piva

Sisačko pivo

Since 1855 - Ožujsko pivo

Tradicija proizvodnje piva u gradu Sisku datira još od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak, koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi što postoji do današnjega vremena i predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara tijekom povijesti mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko-zagrebačke obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare.


logo sisačkog piva
obilazak pivovare
RUTA SISAČKIH PIVOVARA

Obilazak sisačkih pivovara

U povodu osnutka prve pivovare svake godine se priređuje obilazak ruta sisačkih pivovara, dio je to programa Dana industrijske baštine. Ovaj tematski razgled organizira Gradski muzej Sisak, a kreće kod Stare pivovare, Obala Ruđera Boškovića 2 (danas stambeno-poslovni objekt), i završava kod Nove pivovare (danas Klizalište Zibel), Gundulićeva bb.

SISAČKO CRAFT PIVO

Since 2019 - Old Charlie's

Sisak ima svoju prvu službenu craft pivovaru!
Pivovara Hrvačić jdoo smjestila se u Stupnom, selu u sklopu grada Siska, na cesti prema Zagrebu, Davor Hrvačić, koji stoji iza nje, u prodaju je pustio dva piva pod brandom Old Charlie’s – Dark Ale od 5.6% alkohola i Red Ale od 6.5% alkohola, te s njima krenuo osvajati sisačko tržište.

old charlies
fest
SISAČKI FESTIVAL PIVA

Festival piva

U centru grada Siska posjetitelji  na jednom mjestu mogu kušati i kupiti vrhunska piva koja su proizveli domaći pivari. Uz dobro pivo ide i dobra glazba, u sklopu festivala organiziran je i koncert poznatih glazbenika. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji će moći naučiti i detalje o samoj proizvodnji piva. Osim degustacije domaćih piva, posjetitelji mogu uživati u prikladnoj „pivskoj“ gastro ponuda. Dođite i proveselite se s nama na Festivalu piva u Sisku. Čekamo vas!

SISAČKE BARBERICE

„The Best Beards Beer Fest“

Svake godine na Sisačkom festivalu piva, uz craft pivo i odličnu glazbu očekuju vas Barberice iz „Barber shopa Ivančica“. Omiljene sisačke Barberice uređuju muške brade profesionalnim preparatima za njegu. Bradoljupci mogu urediti svoje brade kod iskusnih barberica,a nabolja brada ulazi u izbor naj brade „Best Beard Craft Beer Festa“.

NAJ-BRADA-