You are currently viewing Stožer Civilne zaštite Siska: Obustavljen autobusni i željeznički promet, na tržnici ograničenja

Stožer Civilne zaštite Siska: Obustavljen autobusni i željeznički promet, na tržnici ograničenja

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Siska i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček održali su u subotu navečer sjednicu na kojoj je bilo riječi o provedbi najnovijih odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na području grada Siska Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima provodi se tako da policijski djelatnici i komunalni redari obilaze teren te upozoravaju građane kako se mogu kretati jedino u slučajevima kada trebaju obaviti neke nužne poslove, ali se ne smiju zadržavati te nikako okupljati. U istom cilju angažirani su u pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji obilaze svoja područja te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, koji će pomagati policiji.

Sa Stožera civilne zaštite Grada Siska još se jednom pozivaju svi građani da ostanu u svojim domovima, jer je to sada najvažniji način kako se može spriječiti širenje zaraze.

Trgovine kojima je Olukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dozvoljen rad i dalje rade. Također i gradska tržnica, ali će se ubuduće dozvoliti ulaz samo određenom broju građana u isto vrijeme.

Kako je najavila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, od ponedjeljka 23. ožujka, pa do daljnjega, neće biti naplate parkiranja. Obustavljen je gradski i međugradski promet, a gradskom odlukom taksi prijevoznicima dozvolit će se da istovremeno mogu prevoziti samo dvije osobe.

OBAVIJEST

U skladu s preporukama Stožera za civilnu zaštitu RH o ograničavanju kretanja , Auto promet Sisak od 21.03. od 13,30 h prestaje voziti sve linije.

U skladu s odlukom Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske obustavili su od 21.03. u 10,30 h ,liniju Sisak – Zagreb – Sisak ,a zatvorena je i čekaonica autobusnog kolodvora.

Prekinut je i sav željeznički promet.