You are currently viewing Otvorene prijave za eco filmove 15. izdanja SEFF-a

Otvorene prijave za eco filmove 15. izdanja SEFF-a

Počele su pripreme za novo izdanje Smaragdnog eco film festivala (SEFF), jedinstvenog putujućeg festivala o zaštiti okoliša.
Ovogodišnje 15. izdanje održat će se od 23. do 28. kolovoza, a prijave za filmove koji će se prikazivati na festivalu otvorene su na portalu filmfreeway.
„Kum festivala je Mario Kovač, poznati redatelj, glumac, DJ, umjetnik, scenarist, ma sve što možete zamisliti – genijalac!!! Vizual će nam ovu godinu raditi umjetnik iz Istre, naš prijatelj festivala Robert Sironi.
Festivalski žiri je ove godine u raznolikom sastavu, također sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma tri dive; glumica Lana Barić, redateljica Lana Kosovac, te radateljica Branka Bešević Gajić. Dugometražni film će ocjenjivati iz Rusije Anna Rybalova, producentica, te direktorica BEFF festivala, a uz nju je Robin Bisio, američka redateljica, te portugalski filmski kritičar Paulo Portugal. Za animirani film su zaduženi naš domaći mladi glumac Marko Cindrić, redateljica dokumentaraca iz Srbije Ruža Helač, te svjetski poznati umjetnik iz Južnoafričke Republike Roger Ballen. Grand prix, od ove godine novo priznanje na festivalu za najbolji od nagrađenih filmova iz tri kategorije donijet će mlada glumica Marija Novaković iz BIH.“, rekao je organizator festivala Daniel Pavlić dodajući da ih i ove godine čeka promoviranje festivala na ekološki način.
„I ove godine ovaj jedinstveni filmski festival bez ugljičnog otiska će koristiti bicikle kako bi publici Pounja donijela filmove koji mijenjaju budućnost naše planete, nabolje! Posjetit ćemo dvadesetak mjesta Sisačko-moslavačke županije i Unsko-sanskog kantona u BIH, a festivalski tim će ponovno biti sačinjen od filmaša i ekologa iz svih djelova svijeta.
Ovogodišnji SEFF koji će biti od 23. do 28. kolovoza, prirediti će za mlade filmske radionice, te radionice fotografije koje će voditi Silvio Mirošničenko, Branko Ištvančić i Robert Sironi. Ove godine ćemo pokušati provesti festival od izvora do ušća Une, kroz Nacionalni park Una, baš kao što smo godinama činili prije “novog normalnog” u nadi da će sredina godine ispuniti sve uvjete našeg festivala. Još nam je u planu za završnicu festivala u sisačkom KAS-u koncert Bluvinila.“, najavljuje Pavlić.
Filmovi za 15. SEFF prijavljuju se na platformi https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival, a vremena za prijavu filmova s ekološkom tematikom imate do 25.svibnja 2022.godine.
„15. izdanje Smaragdnog eco film festivala će imati još puno iznenađenja u svom sadržaju, no to ćemo Vam otkriti nekom drugom prilikom, uoči samog festivala.

Šaljite filmove, ekoloških tema je mnoštvo, osobito u vremenima koje proživljavamo!“, poziva Pavlić.