You are currently viewing Okrugli stol o korabljama i drvenoj tradicijskoj arhitekturi

Okrugli stol o korabljama i drvenoj tradicijskoj arhitekturi

Okrugli stol na temu drvene tradicijske arhitekture i korablji koji će se u srijedu, 8. prosinca 2021. s početkom u 18:30h održati u Muzeju Moslavine Kutina, Trg kralja Tomislava 13, Kutina.

Nakon uspješno održanog okruglog stola u Petrinji velika nam je čast što je interes za tematikom i govornicima okruglog stola izražen u Kutini, moslavačkom kraju koji kao dio svoje baštine i identiteta čuva divne primjere tradicijske arhitekture obiteljskih domova, gospodarskih i pomoćnih objekata.

Govornici okruglog stola su Slavica Moslavac, dipl.pov./dipl.etnol., Ljiljana Lekanić Kljaić, prof. pov.umj. i Davor Salopek, dipl.ing.arh. Kroz multisektorski pristup osvrnut ćemo se na drvenu tradicijsku arhitekturu našeg kraja i tradicijske kuće – korablje iz perspektive arhitekture, etnologije/etnografije i umjetnosti.

Glazbene gošće večeri su VS Rusalke iz Kutine.

Projekt “Korablje Banovine” Interpretacijski centar baštine Banovine provodi uz sufinanciranje Ministarstva kulture i medija te partnere: Srednja škola Petrinja, Gimnazija Sisak, Gradska galerija Striegl, a Muzeju Moslavine Kutina hvala na izraženom interesu i gostoprimstvu.