You are currently viewing Županija poziva na predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Županija poziva na predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Sisačko-moslavačka županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo objavio je Javni poziv za predlaganje programa Javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2022. godini.

Sufinancirat će se programi manifestacija udruga u kulturi, likovne djelatnosti, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne i arhivske; manifestacije koje promiču kulturu mladih, međunarodne kulturne suradnje, izgradnja, održavanje i opremanje iz područja kulture kao i zaštita i očuvanje arheološke baštine i nepokretnih kulturnih dobara.

Cilj poziva je institucionalno osnažiti udruge u području kulture te potaknuti njihove programe, projekte i aktivnosti; poticanje raznovrsnosti i kvalitete kulturne ponude na području SMŽ; poticanje ravnomjernog razvoja kulturnih djelatnosti i ponude kulturnih programa te očuvanje kulturne baštine. Javni poziv ima za cilj i potaknuti daljnji razvoj kapaciteta udruga u kulturi s područja županije, kao i izgradnja, održavanje, obnavljanje i opremanje objekata u kojima se obavljaju kulturne djelatnosti.

Na poziv se mogu javiti udruge u druge organizacije civilnog društva koje su se svojim statutima opredijelile za obavljanje djelatnosti u kulturi, čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti.

Detalji i upute za prijavu su ovdje, a na raspolaganju je 600.000 kuna, što je znatno manje od, primjerice, identičnog natječaja u 2019. godini  kada je na raspolaganju bilo milijun kuna za ove udruge.