You are currently viewing Miroslav Arbutina Arbe dobitnik nagrade „Tošo Dabac“

Miroslav Arbutina Arbe dobitnik nagrade „Tošo Dabac“

Sisačkom fotografu Miroslavu Arbutini dodijeljena je nagrada „Tošo Dabac“ za 2019. godinu. Odluka je to povjerenstva za dodjelu ove nagrade Fotokluba Zagreb.

“Poštovani g. Arbutina,
s osobitim zadovoljstvom Vas obavještavamo da je Umjetnički savjet (povjerenstvo) Fotokluba Zagreb donijelo odluku kojom se nagrada „Tošo Dabac“ za 2019. godinu dodjeljuje Vama i to za Vaš cjelokupni dosadašnji rad na području fotografije koji je prepoznat diljem Hrvatske.”, stoji u obrazloženju nagrade.
Nagradu „Tošo Dabac“ Fotoklub Zagreb dodjeljuje jednom godišnje i to jednom članu Fotokluba Zagreb i jednom istaknutom fotografskom autoru izvan kluba za dostignuća i uspjehe postignute isključivo na polju fotografije.
Ova nagrada, dodjeljuje se svake godine još od 1975. i kao jedino priznanje takve vrste u oblasti fotografije u Hrvatskoj, vrlo je cijenjena među samim fotografima. Iz Fotokluba Zagreb, dobitnik nagrade je Nenad Martić.
Dosadašnji dobitnici te nagrade odreda su vrhunski fotografi Mladen Grčević, Milan Pavić, Zvonimir Brkan, Ante Brkan, Zlata Laura Minzer, Ante Roca, Slavka Pavić, Ivan Posavec, Pavao Cajzek, Marija Braut, Vinko Šebrek, Snježana Požar, Šime Strikoman, Miljenko Marotti, Neda Rački, Boris Cvjetanović, Josip Klarica i mnogi drugi.

Foto – Facebook Miroslav Arbutina Arbe