You are currently viewing Prva zbirka pjesama mlade Siščanke Marite Čatić pod nazivom ”Crvene štrample”

Prva zbirka pjesama mlade Siščanke Marite Čatić pod nazivom ”Crvene štrample”

Pozivamo vas da dođete 13/2/2020 (četvrtak), u 19,00 sati, u Gradsku galeriju Striegl (podsjećamo da smo na 1. katu Holandske kuće),

jer u okviru naših Connect/Reflect programa,

predstavit ćemo prvu zbirku pjesama mlade Siščanke Marite Čatić pod nazivom ”Crvene štrample”.

Moderatorica promocije je Vesna Rogulja Mart, Maritina profesorica u Gimnaziji Sisak, a izbor Maritinih pjesama će čitati Lorella Banozzi Tubić.

Dođite podržati ovu divnu mladu osobu.

Obzirom da se promocija održava uoči Valentinova, pripremili smo za sve prisutne i mala iznenađenja (poklone)!

Stoga, ne propustite, dođite na druženje i razmjenu znanja.

Ulaz slobodan!

/ / /

MARITA ČATIĆ

Marita Čatić je rođena 30. listopada 2001. godine u Sisku. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u OŠ Braća Ribar u Sisku, 2016. godine upisuje opću gimnaziju u rodnom gradu. Trenutno pohađa 4. razred iste. U slobodno vrijeme uživa u životu. Voli šljokice, crvene štrample, more i svoje ljude. Vjeruje da se sve događa s razlogom. „Crvene štrample“ njezino je prvo izdano književno djelo.

„Čitati i pisati naučila sam već s 4 godine, a od prvog razreda osnovne škole konstantno pišem sastave, priče i pjesme koje izlaze u Modroj lasti i školskom časopisu Plamen. Prvi put sam sudjelovala na Lidranu u 7. razredu i plasirala se na državnu razinu smotre s literarnim radom „Ja, sedmašica“. Od tada svake godine sudjelujem u literarnom i scenskom izrazu predvođena svojom mentoricom prof. Vesnom Rogulja Mart.

Od 8. razreda bavim se sportskim novinarstvom na školskim sportskim natjecanjima jer sam u tom trenutku života poželjela svoju strast učiniti korisnom za druge. Sveukupno sam izvještavala s oko 100 natjecanja (gradska, županijska, regionalna) te 2 svjetska natjecanja (košarka, odbojka). Nakon dvije godine iskustva u reporterskom radu dobila sam priliku biti mentorica mlađim sportskim reporterima u sklopu „Igram, pišem, lajkam“ projekta. Na svjetskom natjecanju u odbojci ove godine u suradnji sa svojim kolegicama organizirala sam i mali projekt pod nazivom „Beauty of diversity“ o kojem možete pročitati više na facebook stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza.