You are currently viewing Idejno rješenje sportske dvorane „Zeleni Brijeg“

Idejno rješenje sportske dvorane „Zeleni Brijeg“

Sportsku dvoranu u Zvonimirovoj ulici gradit će tvrtke KAP 4 iz Zagreba i Degal tehnika iz Virovitice. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke, je 37.087.500 kuna (PDV uključen).
Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja nakon provedenog javnog natječaja donijela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Rok za dovršetak dvorane je 515 dana, od čega na građevinske radove otpada 300 dana. Ostalo je određeno za projektiranje, osiguravanje dozvola za gradnju te u konačnici uporabne dozvole što je sve obveza izvođača radova, tj. tvrtki KAP4 i Degal tehnike. Prema tome građevinski radovi mogli bi početi na proljeće.
Prema projektnoj dokumentaciji na području između Mosta Gromova i Zvonimirove ulice planira se dvodijelna sportska dvorana 46 x 44 metara s fiksnim tribinama od 600 sjedećih mjesta te teleskopskim tribinama gledališta sa oko 900 dodatnih sjedećih mjesta.

Sustav je natječaja “ključ u ruke”, što znači da je izvođač dužan napraviti i idejni i glavni projekt te ishoditi građevinsku dozvolu kao i uporabnu dozvolu.
Prema dokumentaciji u dvorani mora biti 8 svlačionica s klupama i vješalicama (8×20 m²), 4 sanitarna bloka s tuševima (6 po bloku), 2 odvojena sanitarna čvora za sportaše 24 m², dvorana za pripremu i zagrijavanje sportaša (15x10m), 2 odvojena sanitarna čvora za gledatelje 32 m², spremišta za sportsku opremu i rekvizite uključujući i koševe, soba za trenera sa sanitarnim čvorom i garderobom (2×15 m²), ambulanta sa sanitarnim čvorom i garderobom 15 m², komentatorska soba/Soba za režiju 12 m², uredski prostori (2×12 m²) 24 m², soba za domara 12 m², soba za spremačicu 10 m², ulazni prostor s vjetrobranom, sanitarijama, info pultom i caffe barom 100 m² te tehnički blok, prostorija za kondicioniranje zraka 80 m².