You are currently viewing Sedam medalja sisačke Croatie na međunarodnom turniru „Kutina open 2019.“

Sedam medalja sisačke Croatie na međunarodnom turniru „Kutina open 2019.“

Već 21 godinu KBK „Kutina“ veoma uspješno organizira međunarodne kickboxing turnire, tako da je i proteklu subotu, 9.studenog 2019. godine, održano međunarodno natjecanje u Sportskom centru „Kutina“, na kojem je bilo 504 prijavljenih natjecatelja iz 67 kickboxing klubova te sedam država.

Svake godine redovno nastupaju i predstavnici Kickboxing kluba „Croatia“ Sisak, ove godine u sastavu: juniori Klara Prpić, ArmanJapić,i Josip Pjaca te seniori Brigita Žamarija,Bruno Ban, Martin Lipošćak i Fran Papić.

U ringovnoj disciplini fullcontact , seniorske kategorije -81kg Fran Papić, je izborio finale protiv Nemanje Kesera iz Labina, koje je nakon odlične borbe sudačkim nadglasavanjem ipak izgubio i osvojio drugo mjesto.

Junior Josip Pjaca je u svom debitantskom nastupu u disciplini kicklight do 74 kg. osvojio treće mjesto i nagovjestio svoje velike mogućnosti u idućim nastupima.

U juniorskoj kategoriji discipline lowkick do 65 kg., s posebnim interesom se očekivao nastup „srebrne“ Klare Prpić sa ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Mađarskoj. Iako je Klara prešla u juniorsku konkurenciju i nastupila u „tvrdoj “ disciplini lowkicku, osvojila je zlato, nakon finalne pobjede nad Nikom Jurković iz Varaždina.

Martin Lipošćak je u seniorskoj kategoriji, discipline kicklight do 69 kg, uvjerljivo osvojio prvo mjesto dok je njegov klupski kolega Bruno Ban osvojio drugo mjesto.

U juniorskoj konkurenciji discipline lowkick Arman Japić je nakon uvjerljivih klasifikacijskih pobjeda, zbog povrede morao odustati od finalnog meča i osvojio odlično drugo mjesto.

Posebno atraktivan nastup imala je seniorka Brigita Žamarija u disciplini kicklight preko 70 kg kada je u finalu ispucala seriju udaraca i već u prvoj rundi riješila meč i osvojila zlato, protiv Selme Mušić iz Bosne i Hercegovine.

Trenerski tim Smiljanić Sašo i Perković Josip zadovoljni su sa učinkom i osvojenih sedam medalja od čega tri zlatne, tri srebrne i jedna brončana, obzirom se radi o jakom međunarodnom natjecanju. Idući ispit ih očekuje sredinom prosinca kada nastupaju na još većem međunarodnom turniru 22.“CROATIA OPEN 2019.“ u Splitu.

Izvor: http://www.sisak.info/sedam-medalja-sisacke-croatie-na-medunarodnom-turniru-kutina-open-2019/