You are currently viewing Škola klizanja za učenike drugog razreda

Škola klizanja za učenike drugog razreda

U Ledenoj dvorani Zibel sredinom listopada  je počela škola klizanja. Po prvi se puta organizira za sve druge razrede sisačkih osnovnih škola. Škola klizanja održava se u sklopu tjelesne i zdravstvene kulture, u trajanju od 10 sati, jednom tjedno do siječnja ove godine. Nakon toga, od veljače, škola klizanja održavat će se i za djecu iz sisačkih vrtića.

”Jedinstven je ovo projekt, ne samo kao Siska kao europskog grada sporta, već i kao Siska grada hokeja i grada leda. Samo Sisak u cijeloj Hrvatskoj već 5 godina u kontinuitetu školsku djecu besplatno dovozi na led. Više od 1500 djece prošlo je besplatno školu klizanja. Ove godine smo to oplemenili sa novim programom, gdje svi  osnovnoškolci drugog razreda u okviru svog školskog rasporeda jedan sat tjedno provode na ledu. S njima rade stručni treneri s ciljem popularizacije hokeja, klizanja i curlinga”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U program je obuhvaćemo otprilike 400 učenika iz 9 sisačkih osnovnih škola.

”Prvi sat napravili su najvažniji korak-savladali su strah od pada, a čim su se oslobodili, krenuli su s klizanjem. U program su uključena dva kineziologa, trener hokeja na ledu te volonteri”, kaže Siniša Pelikan, trener klizanja i hokeja na ledu.

Ovu jedinstvenu aktivnost u potpunosti financira Grad Sisak, provode ga stručni suradnici KHL-a Sisak i ŠRC-a Sisak, a za prijevoz djece do Ledene dvorane brine se Autopromet Sisak.

Izvor: https://sisakportal.hr/skola-klizanja-ucenike-drugog-razreda/