You are currently viewing Bogate Kupske noći okupit će Siščane i goste ovoga vikenda

Bogate Kupske noći okupit će Siščane i goste ovoga vikenda

Ovogodišnje Kupske noći održat će se ovoga vikenda, od 26. do 28. kolovoza i ponudit će najbogatiji program do sada. Kupske noći u svojem osmom izdanju bit će zabava za cijelu obitelj, a raznovrsnost programa privući će publiku širokog ukusa.

„U ovih osam godina Kupske su noći dobrano prerasle granice grada Siska i uvijek rado primamo goste iz ostatka županije i Republike Hrvatske. Siščani tradicionalno znaju da je ovaj zadnji vikend u kolovozu, kada se opraštamo od ljeta na najljepši mogući način i pripremamo za jesen, za nove izazove i novu školsku godinu“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Galeriji Striegl u Holandskoj kući.

Siščane i goste iz cijele Hrvatske i ove godine očekuje Noćni market u pješačkoj zoni na kojoj će se naći niz domaćih proizvoda vrijednih ruku naših poljoprivrednika i rukotvorina niza kreativaca. Kako su fotografije nekada nastajale moći će se doznati iz Arbinih prezentacija starih fotografskih tehnika, a nakon učenja i veliko i malo zabavit će Kulturan ulični festival s nizom predstava za djecu i odrasle.

Puno uzbuđenja i navijanja donijet će Kupska alka, koju je najavio Dubravko Habulin iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sisak, a zbog ovogodišnje pobjede sisačkih lađarica na IX. maratonu neretvanskih lađa, posebno će zanimljiva biti ovogodišnja Šikljada. Kako su danas najavili Andrea i Saša Borić, i lađari i lađarice ugostit će ekipe lađara iz nekoliko hrvatskih gradova s kojima su se natjecali na Neretvi.

U večernjem, koncertnom dijelu programa u petak će nastupiti domaće snage L.H.D. i The Gentleman iz Koprivnice, a u subotu zvijezda večeri je Zsa Zsa, kojoj će predgrupa biti bend Cura i Dečko. Nedjeljnu večer obilježit će filmska retrospektiva Hitchcockovih filmova „Sjever, sjeverozapad“ i „Prozor u dvorište“.

„Jako sam zadovoljan jer Kupske noći postaju regionalno značajna manifestacija, a to pokazuje i preko 30 tvrtki koje podržavaju ovogodišnji festival. Ovo je složena organizacija koju podržava cijeli gradski sustav i zahvaljujem svima koji su se uključili i ove godine u stvaranje ovako bogatog programa, primjerenog svim generacijama“, kazao je Zvonimir Rajković, direktor Turističke zajednice Grada Siska.

Tjedan dana nakon Kupskih noći, u subotu 3. rujna u centru Siska održat će se tradicionalni Aero show Kupa na kojem će se predstaviti zrakoplovi i letjelice, koji će u nedjelju sudjelovati u letačkom programu u Šašnoj Gredi. Ukupno će sudjelovati 34 letjelice sportske i 2 akrobatska aviona, a predsjednik Aerokluba Sisak Emir Fetibegović najavio je i sudjelovanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s atraktivnim programom.