TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

FREESTYLE BMX SHOW SISAK

Subota, 28. rujna 2019. u 18:00 – 21:00 Sisak, Korzo   “Želim da što više ljudi uživa gledajući što radim. Želim potaknuti što više mladih da počnu voziti BMX.” Senad Grosic, rođeni Siščanin koji je s 13 godina preselio u Austriju, ne boji se niti velikih skokova niti najtežih trikova. Naprotiv, od njih je napravio […]

Prvenstvo Hrvatske u streličarstvu održano u Sisku

U organizaciji Streličarskog kluba Sisak i Hrvatskog streličarskog saveza održano je “Prvenstvo Hrvatske 2019. Wa720”. Natjecanje je održano u galdovačkoj Savskoj ulici. Sudjelovalo je 159 streličara iz 30 klubova. Natjecali su se u kategorijama veterana, veteranki, kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki u stilovima složeni, zakrivljeni, goli i i instiktivni luk.

Biciklistički poligoni i prezentacija automobila s nultom emisijom na pješačkoj zoni

Grad Sisak, zajedno s partnerima Auto prometom Sisak, Gradskim muzejom Sisak, Turističkom zajednicom grada Siska te sisačkim osnovnim školama i vrtićima, cijeli tjedan obilježava Europski tjedan mobilnosti. Brojnim aktivnostima u dječjim vrtićima i školama promovira se fizička aktivnost te integrirani i povezani osobni transport. Vrtićancima su se dijelile slikovnice ”Autobusom po Sisku” koju je izdao […]

Karatistica Leona Knežević u Karlovcu osvojila dvije bronce

U sportskoj dvorani Mladost u Karlovcu proteklog je vikenda održan međunarodni karate turnir 16.Karlovac Open. Na natjecanju je nastupilo 336 natjecatelja iz 35 klubova i 3 države.  Športski karate klub Sisak i na ovom natjecanju predstavljala je Leona Knežević. Nastupila je  u dvije kategorije natjecanja katašica. Prvo je imala nastup  u konkurenciji mlađih učenica , […]

Upisi u ragbi klub

Ragbi klub Sisak upisuje nove članove. Utorkom i četvrtkom u 18:00 sati možete probati zaigrati ragbi na stadionu Metalac. Škola ragbija besplatna je prvi mjesec. Više informacija možete dobiti na broju mobitela 098 176 8219 ili na e-mail adresi: rugbyklubsisak@gmail.com.

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu