TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Sisak domaćin međunarodnom turniru u sinkroniziranom plivanju

Klub sinkroniziranog plivanja Sisak, u subotu i nedjelju 16. i 17.studenog, u povodu dodijeljene titule Europski grad sporta 2019 te na poticaj Grada Siska i Zajednice sportskih udruga grada Siska, organizira 1. međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju. ”Športsko-rekreacijski centar Sisak pobrinuo se da imamo odlične uvjete za pripremu natjecanja visoke razine. Sve ostalo je na […]

Idejno rješenje sportske dvorane „Zeleni Brijeg“

Sportsku dvoranu u Zvonimirovoj ulici gradit će tvrtke KAP 4 iz Zagreba i Degal tehnika iz Virovitice. Ukupna ponuđena cijena za projektiranje i gradnju, po metodi ključ u ruke, je 37.087.500 kuna (PDV uključen). Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja nakon provedenog javnog natječaja donijela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Rok za dovršetak dvorane je 515 […]

Sedam medalja sisačke Croatie na međunarodnom turniru „Kutina open 2019.“

Već 21 godinu KBK „Kutina“ veoma uspješno organizira međunarodne kickboxing turnire, tako da je i proteklu subotu, 9.studenog 2019. godine, održano međunarodno natjecanje u Sportskom centru „Kutina“, na kojem je bilo 504 prijavljenih natjecatelja iz 67 kickboxing klubova te sedam država. Svake godine redovno nastupaju i predstavnici Kickboxing kluba „Croatia“ Sisak, ove godine u sastavu: […]

Radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu

U tijeku su 3,3 milijuna kuna “teški” radovi na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu u Sisku. Na terenu su završeni radovi uklanjanja rubnjaka i postojeće staze te potrebni iskopi za buduća borilišta odnosno zaletišta, a trenutno se izvode radovi na iskopima za drenažu i odvodnju. Stazu će u potpunosti obnoviti i modernizirati tako da […]

5. Noćni Cener

13.11.2019. u 18h održava se 5. Sisački noćni Cener Startnina: 50 kuna Prijave i podizanje startnih brojeva od 16h na Grabi. Limit: 70 natjecatelja Svi sudionici utrke dobivaju: Finišersku medalju, majicu, piće i gulaš poslije utrke. Najbolji će biti nagrađeni peharima i medaljama te posebnim nagradama sponzora. U 17:30 održati će se i utrka djece […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu