TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Radno vrijeme Ledene dvorane Zibel

Klizanje za građanstvo Ledene dvorane Zibel od 23.12.2019. do 06.01.2020. godine. 23.12.2019. Ponedjeljak od 10:00 do 17:15 sati 24.12.2019. Utorak od 10:15 do 16:00 sati 25.12.2019. Srijeda ne radimo 26.12.2019. Četvrtak od 16:00 do 18:45 sati 27.12.2019. Petak od 10:00 do 17:15 sati 28.12.2019. Subota od 13:00 do 14:00 sati i od 18:15 do 19:45 […]

Rukometaši Siska su jesenski prvaci!

Rukometaši Siska odigrali su posljednju prvenstvenu utakmicu jesenskog dijela 2.HRL Sjever. U sklopu 13. kola u gostima su pobijedili vrlo dobru Ivančicu iz Ivanca rezultatom 33-26 (16-10). Odigravši ponajbolju utakmicu ove sezone, Siščani suzadržali vodeću poziciju te na zimski predah odlazes bodom prednosti ispred drugoplasirane Petrinje i 5 bodova ispred trećeplasiranih Sesveta. Utakmicau Ivancu bila […]

9. Međunarodni vaterpolo turnir

Od 20. do 22. prosinca održava se 9. tradicionalni međunarodni vaterpolski turnir za mlađe kategorije u organizaciji Vaterpolo kluba Siscia. Zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji turnira, te podršci Grada Siska i suradnji sa Športsko rekreacijskim centrom Sisak, “Božićni vaterpolski turnir” iz godine u godinu okuplja sve više sudionika tako da se tijekom predstojećeg vikenda očekuje nastup 13 […]

Sisački minići osvojili veliki međunarodni rukometni turnir

Da za sisačku rukometnu budućnost nema zime, dokaz su tome dječaci Rukometnog kluba Sisak, generacija 2010. i 2011.god. koji su sudjelovali na 1. Memorijalnom turniru Rudi Carek, vrlo jakom međunarodnom turniru u mini rukometu gdje su, osim najboljih klubova iz Hrvatske, nastupile i momčadi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na turniru održanom u zagrebačkoj […]

Hrvatska se plasirala u novu rundu kvalifikacija

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu jučer je izborila plasman u treći krug pretkvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2022. godine, pobijedivši reprezentaciju Srbije s 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) u završnom dvoboju turnira igranog u Ledenoj dvorani Zibel. Hrvatska reprezentacija prethodno je na turniru ostvarila pobjede nad Bugarskom (12:1) i Turskom (10:2). U utakmici s Turskom, […]

Tri medalje za klizače KLK Zibel

Na klizalištu Zagrebačkog velesajma 14. i 15. prosinca 2019. godine održano je prvenstvo Hrvatske u umjetničkom klizanju. Za napomenuti je da je ovo drugi službeni nastup klizačkog kluba „Zibel“, koji je osnovan 2017. godine, dok je za 15 članova ovog kluba to bio prvi nastup na natjecanju. Na ovom važnom natjecanju klizačica KLK Zibel Sara […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu