TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Otvara se gradski bazen

Nakon što se prošlog tjedna otvorila Ledena dvorana Zibel za građanstvo, vikend pred nama donosi i otvaranje gradskog bazena za građanstvo. „Gradski bazen otvorit će vrata za plivanje građanstvu do 30 osoba . Nastojali bi za sada, još neko vrijeme, ne miješati termine građanstva i klubova te će vrijeme za građanstvo biti od 30.1. 2021. […]

„Bebe ribe“: Novi program u ŠRC-u

Športsko-rekreacijski centar Sisak pokrenuo je novi program pod nazivom Bebe ribe. Svrha programa je privikavanje djece na vodu, ronjenje i početak poduke plivanja, oslobađanje straha od vode, privikavanje na novu sredinu, rad djeteta prema njegovim razvojnim mogućnostima. U trajanju do 30 minuta roditelj i dijete u vodi, uz pomoć kineziologa, provode aktivnosti poduke neplivača. Poduka […]

Karate: Klarić, Jelčić i Stojaković prvakinje Hrvatske, Dolić i Dužić viceprvaci

U Rijeci je održano karate prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste. Atletska dvorana Kantrida bila je ispunjena s 488 natjecatelja , naravno ne u isto vrijeme te pod strogim epidemiološkim mjerama. Među tih 488 našlo se i naših osam karatista kluba „Tigar“; Sara Stojaković, Tea Buinac, Roza Jelčić,Ana Marie Barukčić, Korina Klarić , David […]

Online kviz znanja Sport i EU povodom Europskog tjedna sporta

U povodu Europskog tjedna sporta, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Europski dokumentacijski centar NSK i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak pripremili su online kviz Sport i EU kojem je cilj provjeriti sportska znanja te potaknuti zanimanje za publikacije i izvore službenih informacija Europske unije na tu temu. Kviz je namijenjen korisnicima i […]

Biciklijada pod nazivom “Giro de Corona”

Dragi naši ljubitelji bicikala i biciklijada, iza nas je veoma teška i pusta godina u kojoj nas je epidemija COVID-19 virusa pozatvarala i onemogućila održavanje brojnih događanja, uključujući i biciklijade, stoga smo odlučili za vas organizirati jednu posebnu biciklijadu pod nazivom “Giro de Corona” u dužini cca 70 kilometara, koja će povezati Sisak i Sunju. […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu