TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Biciklijada pod nazivom “Giro de Corona”

Dragi naši ljubitelji bicikala i biciklijada, iza nas je veoma teška i pusta godina u kojoj nas je epidemija COVID-19 virusa pozatvarala i onemogućila održavanje brojnih događanja, uključujući i biciklijade, stoga smo odlučili za vas organizirati jednu posebnu biciklijadu pod nazivom “Giro de Corona” u dužini cca 70 kilometara, koja će povezati Sisak i Sunju. […]

Concrete Tournament 2020.

Ekipa, vrijeme je da najavimo treći po redu Concrete Tournament koji će se održati 12. rujna u sisačkom skate parku! Concrete Tournament projekt je Koordinacije udruga mladih Siska kojeg provodi udruga Kištra pod pokroviteljstvom Grada Siska! Sportski dio programa ove godine obuhvatit će natjecanje u skateboarding vještinama s ciljem upoznavanja šire zajednice s ovim ekstremnim […]

Granfondo Bianchi Sisak 2020

Ovogodišnja utrka održava se u nedjelju 13.9.2020., sa startom u 11:00 sati kod utvrde Stari grad. Ovo je 6. izdanje biciklističkog maratona koji u Sisku organizira Bk Roda. Naziv imena maratona mijenjao se sukladno sponzorima, pa su se tako prethodna izdanja nazivala „Maraton 3 rijeke“ i „Granfondo Orbea Sisak“ pa sve do današnjeg imena. Ovogodišnje […]

PRIJAVITE SE NA ŠIKLJADU

U sklopu manifestacije „Kupske noći“ i ove će se godine održati Šikljada, utrka kupskih čamaca.  Ekipe su na početku utrke postavljene pokraj usidrene splavi pramcima jedna nasuprot druge. Nakon sudačkog signala, ekipe kreću uzvodno, odnosno nizvodno do bove, okreću se oko bove te vraćaju na mjesto sa kojeg su krenule. Na taj način, obje ekipe […]

Poziv za prijavu na sudjelovanje na sportskom-zabavnom događanju “Kupska alka”

U sklopu manifestacije Kupske noći TZG Siska u suradnji s UDVDR HR klub Vrbina organizira “Kupsku alku” u petak, 28.08.2020. s početkom u 16:00 sati. Pozivamo udruge, tvrtke i građane da prijave svoje timove za sudjelovanje. Tim se sastoji od dvije osobe. Članovi tima i predstavnik organizatora nalaze se u čamcu na motorni pogon. Članovi […]

Aqua fit: Probni treninzi na bazenima Caprag

Športsko rekreacijski centar Sisak nastavlja s ponudom novih sportskih sadržaja na bazenima u Capragu. Program aqua fit osmišljen je kroz vježbanje na strunjačama položenih na površinu bazenske vode, a omogućava zabavu i razvijanje specifične motorike, poput ravnoteže, koordinacije i specifične jakosti. Probni sati  provode se uz glazbu na bazenima Caprag srijedom i petkom od 19:00 […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu