TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

Kako je Sisak postao Europski grad sporta

Sisak, grad bogate povijesne, kulturne i prirodne baštine, odnedavno je službeno i europski grad sporta čime se pridružio obitelji od 300 europskih gradova i to kao jedini hrvatski grad srednje kategorije (25.000 – 500.000 stanovnika) s  ovom prestižnom titulom.

Grad ima sedamdesetak sportskih klubova u preko 30 sportova i sportskih aktivnosti te preko 4.000 registriranih sportaša koji ostvaruju iznimne rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.

Posljednjih su godina napravljeni veliki pomaci na području sportske infrastrukture i sportskih programa koje je prepoznala organizacija ACES Europe dodijelivši ovo priznanje Gradu Sisku.

Sisak je Europski grad sporta 2019.

Podatak da se 38 posto Siščana bavi nekom sportskom aktivnošću impresionirao je predstavnike ACES-a kao i to da su mnogi sportski sadržaji besplatno dostupni za rekreaciju Siščana, što nije uobičajeno u svim europskim državama.

SPORT

Sportska natjecanja neće se održavati

Privremeno se prekidaju sva prvenstva u nogometu, odbojci, hokeju na ledu… Zbog epidemiološke situacije u zemlji, a vezano za pandemiju corona virusa, na preporuku Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, Hrvatski nogometni savez donio je odluku o prekidu svih natjecanja pod svojom ingerencijom. Utakmica na nogometnim […]

Aktivna Hrvatska u Sisku

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska nakon ispunjene zagrebačke Arene i izvrsnog otvaranja osme sezone dolazi u Sisak. Besplatan zajednički trening za sve građane održat će se u subotu, 28. ožujka u Sportskoj dvorani Brezovica s početkom u 11 sati. Trening vlastitom tjelesnom težinom vodit će trenerski tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a sa Siščanima […]

Vaterpolski derbi na gradskom bazenu

Na sisačkom bazenu raste napetost kako se približava okršaj vodeće Siscie i dubrovačkog Bellevuea koji također s maksimalnim učinkom, ali slabijom gol razlikom, zauzima drugu poziciju na ljestvici 1 B vaterpolske lige. Svi ljubitelji istinske sportske drame, čvrstih živaca i otporni na pritisak, bit će  7.ožujka 2020.godine u subotu u 19:00h na tribinama Gradskog bazena […]

Radno vrijeme Ledene dvorane Zibel

Klizanje za građanstvo Ledene dvorane Zibel od 23.12.2019. do 06.01.2020. godine. 23.12.2019. Ponedjeljak od 10:00 do 17:15 sati 24.12.2019. Utorak od 10:15 do 16:00 sati 25.12.2019. Srijeda ne radimo 26.12.2019. Četvrtak od 16:00 do 18:45 sati 27.12.2019. Petak od 10:00 do 17:15 sati 28.12.2019. Subota od 13:00 do 14:00 sati i od 18:15 do 19:45 […]

Rukometaši Siska su jesenski prvaci!

Rukometaši Siska odigrali su posljednju prvenstvenu utakmicu jesenskog dijela 2.HRL Sjever. U sklopu 13. kola u gostima su pobijedili vrlo dobru Ivančicu iz Ivanca rezultatom 33-26 (16-10). Odigravši ponajbolju utakmicu ove sezone, Siščani suzadržali vodeću poziciju te na zimski predah odlazes bodom prednosti ispred drugoplasirane Petrinje i 5 bodova ispred trećeplasiranih Sesveta. Utakmicau Ivancu bila […]

Sportski objekti grada Siska

Gradski bazen

Bazen kao reprezentativni športski objekt s primjerenim materijalno-tehničkim sredstvima i specijaliziranim stručnim kadrom pruža optimalne mogućnosti rada u edukaciji, športu, športskoj rekreaciji i športu invalidnih i osoba oštećena zdravlja. Športski sadržaji na bazenu: vaterpolo, plivanje, ronjenje, obuka neplivača, teretana, aerobik,pilates, kuglana.

Gradski Stadion

Gradski Stadion višenamjenski je stadion u Sisku, a sastoji se od: centralnog objekta, glavnog i pomoćnog igrališta te polivalentnog igrališta za male športove. Na objektima stadiona provode se razna natjecanja i pripreme športskih udruga, nastava tjelesne i zdravstvene kulture, vannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te rekreativni programi.

Bazeni Caprag

Kompleks bazena u Capragu nudi građanima veliki olimpijski bazen te dva dječja bazena s grijanom vodom. Tu je i dječje igralište u obliku broda koje se nalazi na tartan podlozi, nove svlačionice i sanitarni čvorovi te ugostiteljski objekt. Profesori kineziologije vode sportske programe na bazenu Caprag, namijenjene odraslima i djeci i to svaki dan u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Ledena dvorana Zibel

Ledena dvorana Zibel, moderan je i reprezentativan sportski objekt izgrađen na mjestu starog klizališta, doslovno nad povijesnom zgradom stare pivovare koja je bila jedna od prvih pivovara u ovome dijelu Europe i zaštićeno je kulturno dobro.

Kupalište “Zibel”

Kupalište Zibel omiljeno je okupljalište Siščana u ljetnim mjesecima. U sastavu kupališta je nogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku, prostor za stolni tenis, dječje igralište i sunčalište te košarkaški stup, a tu su i beach bar „RC Zibel Kupalište” i Roštilj park ŠRC-a Sisak.

Hostel Zaostrog

Jedinstveni Hostel Zaostrog nalazi se u mirnom dijelu grada, dalmatinskom mjestu Zaostrog na Makarskoj rivijeri. Udaljen samo nekoliko metara od šljunčane plaže, specijalizirani za prihvat djece i mladih, te kao takav predstavlja vrh ponude dječjeg turizma u Hrvatskoj.

ACES Europe

ACES Europe, udruženje je sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Close Menu