You are currently viewing Vlatko Čakširan, “Gradski muzej Sisak nakon potresa – evakuacija i zaštita muzejske građe”

Vlatko Čakširan, “Gradski muzej Sisak nakon potresa – evakuacija i zaštita muzejske građe”

U okviru ciklusa mrežnih stručnih predavanja Hrvatskog restauratorskog društva (HRD), dr. sc. Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskoga muzeja Sisak, održat će predavanje naslovljeno “Gradski muzej Sisak nakon potresa – evakuacija i zaštita muzejske građe”.
Potres koji je pogodio Sisak 29. prosinca 2021. godine znatno je oštetio sve objekte kojima upravlja Gradski muzej Sisak te dio muzejske građe. To je najstrašnija prirodna nepogoda koja je pogodila ovu instituciju od njezina osnutka, 1951. godine. Vrlo brzo nakon potresa organizirana je evakuacija predmeta iz najugroženijih prostora te njihova zaštita u svrhu zaustavljanja daljnjih oštećenja. Predavanjem će se prezentirati postupak evakuacije i zaštite građe, te prilagodba prostora muzeja u tu svrhu.
Predavanje će se održati u četvrtak 27. svibnja 2021. godine s početkom u 19 sati na platformi Zoom, a program će trajati 90 minuta (predavanje + rasprava). Moderatorica će biti dr. sc. Sagita Mirjam Sunara (Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek za konzervaciju-restauraciju).
Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost. Pristupiti mu možete putem ove poveznice: https://bit.ly/3hFvECi
Predavanje će se snimati i objaviti na YouTube kanalu HRD-a, gdje su već dostupni videozapisi prethodnih predavanja iz ovoga ciklusa: https://bit.ly/3yt3ujR
Sudjelovanjem na predavanju pristajete na snimanje događaja i njegovu javnu objavu.