You are currently viewing Virtualna turistička tura Iranom u sisačkoj knjižnici

Virtualna turistička tura Iranom u sisačkoj knjižnici

Ukoliko želite otkriti kako danas izgleda Iran, upoznati se s njegovom poviješću, geografskim obilježjima, ali i kulturom i običajima, pozivamo vas da u utorak, 21. lipnja 2022. godine u 18 sati posjetite Središnju knjižnicu Bošnjaka pri Ogranku Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak (Trg hrvatske državnosti 1). Vodič ove virtualne šetnje bit će Ivan Đogić, autor knjige „Iran u prezentu“.
Ovom će prilikom u sisačkoj knjižnici biti premijerno predstavljena i slikovnica „Djeca Irana“. Sredstva prikupljena prodajom slikovnice usmjerit će se za uređenje jedne škole za djevojčice na jugoistoku Irana.
Posjetite nas i uživajte u putovanju nadasve neobičnom, pomalo neshvaćenom, ali šarmantnom zemljom!
 
– – – –
 
Osvrt na knjigu „Iran u prezentu“ :
„Dijelom kronika iranskog društva, kulture, povijesti i zemljopisa, a dijelom svojevrsna virtualna turistička tura, ova će Vas knjiga povesti u fascinantan svijet zemlje o kojoj postoji mnoštvo zabluda. Ako vas zanima Iran i želite ga pobliže upoznati te ste se spremni uhvatiti u koštac s vlastitim i medijskim predrasudama o Iranu, Irancima, šijitima, Islamskoj Republici, Perzijancima, našli ste ono što vam treba. Ivan piše vrlo pitko, intelektualno, ali ne zamorno, slažući, kao u baklavi, red osobnih iskustava (ugodnih i neugodnih – nije mu problem kritizirati ni sebe ni Irance ako smatra da stvari treba nazvati pravim imenom), red turističkih i servisnih informacija, red povijesnih anegdota. Monografija, vodič, putopis… sve u jednom.“
Krešimir Sučević Međeral