You are currently viewing Elvis Stanić Group otvara ovogodišnje KULturno LJETO KKV-a u utorak, 21.6.2022. godine

Elvis Stanić Group otvara ovogodišnje KULturno LJETO KKV-a u utorak, 21.6.2022. godine

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak s jazz koncertom renomiranog sastava Elvis Stanić Group otvara ovogodišnje KULturno LJETO KKV-a u utorak, 21.6.2022. godine, u srcu grada, na šetnici Slave Striegla s početkom u 21,00 sat. Koncertom ćemo obilježiti i Svjetski dan glazbe te će tom prilikom Elvis Stanić promovirati svoj novi album Insomnia.
Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Nastupao je na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD, Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.
ELVIS STANIĆ GROUP – dobitnici 16 Porina za jazz glazbu. ESG je jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Band je u međuvremenu „pomlađen“ novim članovima, repertoar je osvježen elektronikom i novim pristupom najpoznatijih autorskih skladbi, a predstavljaju i novi materijal koji će uskoro biti i objavljen. Nastupaju kao instrumentalni kvarteti i vokalni kvintet (s vokalisticom Albom Nacinovich).
U slučaju kiše koncert će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak.
Ulaz je slobodan.