You are currently viewing Veliki Telemach Dan sporta održan u Sisku

Veliki Telemach Dan sporta održan u Sisku

Igralište NK Segesta je u ponedjeljak ugostilo edukativno-sportski Telemach Dan sporta

Sisačko- moslavačka županija ovih je dana domaćin je Telemach Dana sporta. Nakon velikog sportskog spektakla u Popovači u petak, Sisak je nas ugostio najveću amatersku sportsku manifestaciju u Europi.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta u Sisku započeo je u 10.15 sati svečanim paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Siska predvođeni Svenom Šarčević, seniorskim odbojkaškim reprezentativcem Hrvatske.

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, Marko Krička, zamjenik gradonačelnice i predstavnici Zajednice sportova grada Siska.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 700 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. Edukaciju o važnosti pravilnog ponašanja u prometu održali su predstavnici policijske uprave Sisačko-moslavačke.

‘’Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Crna anakonda u 2011. i mlađi Viktorovac 1 dok su najbrži trkači: Nikol Čačić, Din Hafizović, Hana Kunić i Adam Horvat koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 25 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

‘’Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

U 26. sezoni samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr