You are currently viewing KHL Sisak je prvak Hrvatske!

KHL Sisak je prvak Hrvatske!

Po prvi puta u klupskoj povijesti KHL Sisak je prvak Hrvatske. U odlučujućoj utakmici u Zagrebu Sisak je u petak navečer bio bolji od KHL Zagreb rezultatom 5 : 1 te ukupnim rezultatom 3 – 1 u finalnoj seriji potpuno zasluženo osvojio naslov prvaka.

Sisak ima prvake!!!

🏆 KHL Sisak prvak Hrvatske za seniore 2021./22. 👏🏻

Poredak:
1. KHL Sisak
2. KHL Zagreb
3. KHL Mladost
4. KHL Medveščak mladi

▫️Najbolji golman: David Neill Anderson (KHL Sisak)
▫️Najbolji strijelac: Patrik Dobrić (KHL Sisak)
▫️Najkorisniji igrač (regularna sezona): Bruno Fičur (KHL Mladost)
▫️Najkorisniji igrač (doigravanje): Luka Jarčov (KHL Sisak)

Uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv KHL Zagreb u četvrtoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu KHL Sisak osvojio je titulu prvaka. Time su sisački Vitezovi okrunili svoju odličnu sezonu koju su u International Hockey League igrali sa slovenskim, srbijanskim i hrvatskim klubovima. U doigravanju nakon IHL-a Sisak je pokazao da je dovođenje nekoliko iskusnih igrača i igrača trenera Luke Jarčova te trojice kvalitetnih američkih hokejaša imalo vrlo poticajan utjecaj na miješanu sisačku ekipu koja je odigrala sezonu za pamćenje.

U četiri utakmice finalnog doigravanja sa Zagrebom, Siščani nisu ostavili previše dvojbi tko će ove godine zasjesti na tron hrvatskog hokeja na ledu. U prvoj utakmici u Sisku pobijedili su 5:2, u Zagrebu tijesno izgubili 2:3 da bi na korak do sna o osvajanju prvenstva stigli pobjedom 3:2 u trećoj utakmici odigranoj u Sisku.

Kakva je sezona iza Vitezova pokazuje i činjenica da su među četiri najbolja igrača čak trojica sisačkih. Sisački Amerikanac David Neill Anderson je najbolji golman, Luka Jarčov je najkosrisniji igrača doigravanja, a Patrik Dobrić najbolji je strijelac.

“Kroz cijelu sezonu igrali smo najbolji hokej i osvajanje prvenstva nam je velika nagrada. Nitko od nas se nije nadao da ćemo već u prvoj sezoni osvojiti prvenstvo, ali dečki koji su došli u Sisak su bili jako motivirani i posvećeni tome. Kroz cijelu sezonu su nam razni ljudi postavljali noge na svakom uglu, ali smo i to izdržali i pokazali da smo najbolji. Sve ovo nebi bilo moguće bez podrške naših navijača, prijatelja kluba i sponzora, a pogotovo bez grada Siska koji nam je napravio ledenu dvoranu. Svakako smo presretni sa svime, nadam se da smo usrećili naše navijače i građane Siska koji su također postali šampioni zajedno s nama. Grad Sisak se proteklih godina jako napatio i ovo prvenstvo je za sve njih.” oduševljeno je nakon  pobjede izjavio igrač i trene Luka Jarčov.