You are currently viewing Uređuje se tematski park u sklopu Holandske kuće

Uređuje se tematski park u sklopu Holandske kuće

U sklopu Info centra industrijske baštine-Holandska kuća, radnici Komunalca započeli su s radovima na zelenoj površini između rijeke Kupe i Rimske ulice. Tu će uskoro biti sagrađen tematski park vezan uz prikaz povijesti riječnog brodarstva u Sisku.
„To je završni dio projekta Holandska kuća, s obzirom da 6.prosinca prvi Interpretacijski centar industrijske baštine u Hrvatskoj, Holandska kuća, otvara svoja vrata.“, rekla je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavljujući otvorenje Holandske kuće.

park holandska 4 park holandska 3

foto – Grad Sisak
Uređenje Holandske kuće i njezina transformacija u reprezentativni objekt kojim će se prezentirati bogata industrijska baština grada Siska, projekt interpretacije industrijske baštine obuhvaća i hortikulturalno uređenje unutar zaštićene Arheološke zone Segestica – Sisica na javnoj zelenoj površini u Rimskoj ulici.

park holandska 2 park holandska 1

foto – Grad Sisak
Radovi na uređenju počeli su na prostoru zelene površine koji će usko povezati rijeku Kupu i Javno putničko pristanište – brod Biokovo na koji će pristajati putnici koji su odabrali riječni put za dolazak u Sisak. Konceptom prostornog oblikovanja javni prostor parka postat će mjestom interakcije, kulturnog i javnog društvenog života grada Siska.
Izvoditelj radova, čija je ugovorena vrijednost oko 450 000 kuna je Komunalac Sisak.