You are currently viewing Upoznaj svoju zemlju – u potrazi za siscijanskim bedemom

Upoznaj svoju zemlju – u potrazi za siscijanskim bedemom

Bedem u dužini od 3,5 km opasavao je antički grad Sisciju, a danas su samo na nekim mjestima vidljivi ostaci za koje svi znamo, ali što se nalazi ispod zemlje i na kojim lokacijama je pronađen znaju zaposlenici Gradskog muzeja Sisak..

Gdje se točno protezao, koje kuće su koristile bedem kao temelj, što se danas od bedema može vidjeti, otkrit će nedjeljna šetnja gradom Siskom te će svi sudionici na stvarnim lokalitetima moći saznati više iz fotografija bedema koje su nastale prilikom arheoloških istraživanja i nadzora zaposlenika Gradskog muzeja Sisak.

Datum: 14. siječnja 2024.

Vrijeme: 12,00 sati

Okupljanje: Gradski muzej Sisak

Predviđeno trajanje šetnje: 90 min

U okviru nacionalnog projekta “Upoznaj svoju zemlju”, Gradski muzej Sisak u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Siska organizira besplatni tematski razgled antičkog grada Siscije.

U sklopu inicijative ‘Upoznaj svoju zemlju’  Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će , uz potporu Hrvatske turističke zajednice,  povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2024.godine (nedjelja) s početkom u  12:00 sati  organizirati besplatna vođenja u svim gradovima kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u oko 50 gradova Hrvatske (zaštićenih lokaliteta) s početkom u isto vrijeme.