You are currently viewing UKLJUČI SE! Online lokalni forum „Kulturno naslijeđe i mladi Siska – Koliko se poznajemo?“

UKLJUČI SE! Online lokalni forum „Kulturno naslijeđe i mladi Siska – Koliko se poznajemo?“

Agencija lokalne demokracije Sisak (ALD Sisak), Gradski muzej Sisak i Gradska galerija Striegl, sa zadovoljstvom pozivaju ustanove i udruge u kulturi te zainteresirane mlade, na lokalni forum kojem je svrha okupiti mlade osobe i djelatnike u kulturi (ustanove i udruge) s ciljem poticanja sudjelovanja mladih u očuvanju i promociji kulturnog naslijeđa.

Tijekom foruma predstaviti će se rad sisačkih ustanova u kulturi, osobito u vrijeme pandemije COVID-19, raspravljati o razini sudjelovanja mladih u programima u kulturi tijekom pandemije te pozvati mlade da predlože sadržaje u kulturi u kojima žele sudjelovati u Sisku.

Osim toga, predstaviti će se publikacija radova mladih na temu industrijske baštine Siska i Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Život s industrijskom baštinom“, nastala tijekom Pop-up galerije u rujnu 2019. godine.

Uvodničari u temu su:

o          Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak

o          Alma Trauber, ravnateljica Gradske galerije Streigl

o          Dubravka Šurlan, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“

o          Tanja Tole Majstorović, ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine

Lokalni forum facilitira Agencija lokalne demokracije Sisak.

Sudjelovanje je otvoreno za sve zainteresirane, ali je obavezna prijava na poveznici OVDJE, najkasnije do 23. svibnja 2020. Prijavljeni će na svoje e-mail adrese sat vremena prije početka Foruma zaprimiti poveznicu na platformu Zoom putem koje će se uključiti u Forum.

Lokalni forum organizira se u okviru projekta CLINK – Kulturno nasljeđe kao poveznica različitosti Europe, kojem je cilj podizanje svijesti o povezanosti kolektivnog kulturnog naslijeđa u tapiseriji bogate i raznolike europske kulture. Projekt provodi 10 partnera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Grčke, Srbije, Crne Gore i Albanije, a sufinanciran kroz EU program Europa za građane.

Za više informacija kontaktirajte nas na e-mail Ldesk-si@sk.t-com.hr (Paula Raužan)