You are currently viewing TZG Siska akivno sudjeluje u pomoć stradalima u razornom potresu

TZG Siska akivno sudjeluje u pomoć stradalima u razornom potresu

Djelatnici TZG Siska aktivno su se uključili u pomaganje svima koji su stradali prilikom potresa. Iako smo ostali bez krova nad glavom, to nas nije spriječilo da klonemo duhom. Svoje dosadašnje poslovne obaveze zamijenili aktivnim radom i pomoći prema stradalima u potresu.
Veliki broj privatnih iznajmljivača s našeg područja, također se uključio u zbrinjavanje ljudi koji su ostali bez svojih domova.

Turističke zajednice gradova Petrinje i Siska ovaj potres ostavio je bez svega, no sretni smo što nitko od nas nije teže ozlijeđen. Sve ono lijepo što smo s ljubavlju stvarali, pisali, skupljali, ostalo je zatrpano u zgradama. Nemamo više ništa.

Turistička zajednica Grada Siska imala je tu sreću da bude vlasnik Malog Kaptola, zgrade koja je sada teško stradala. Sreća je bila što smo mogli s ponosom pričati da su nam uredi, suvenirnica i naš TIC smješteni u Malom Kaptolu, zaštićenom spomeniku kulture, jednoj od najljepših i najstarijih zidanih zgrada u Sisku ( sagrađena u drugoj polovici 18.st.), čiji prozori gledaju na prekrasnu bistro zelenu rijeku Kupu i koja je svjedočila brojnim događanjima i promjenama koje su obilježile grad Sisak.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća osnovano je Turističko društvo, koje je dobilo u svoje vlasništvo spomenutu zgradu. Hrvatskom samostalnošću, 1992. godine se osniva Turistička zajednica grada Siska.

Do ovog nesretnog potresa, kroz Mali Kaptol prolazili su oni koji su se htjeli kratko odmoriti i nešto fino pojesti u restoranu koji je godinama zaposjedao prizemlje zgrade ili oni koji su u zadnjih petnaestak godina dolazili u Siscia Jazz Club, da bi uživali u virtuoznim izvedbama Damira Kukuruzovića i njegovih gostiju.