You are currently viewing Tjedan arhiva 21.-25. studenog 2022. godine u Državnom arhivu u Sisku

Tjedan arhiva 21.-25. studenog 2022. godine u Državnom arhivu u Sisku

Ovim putem Vas pozivamo na Tjedan arhiva koji će se održati 21.-25. studenog 2022. godine.
Ovogodišnji Tjedan arhiva posvećen je
obilježavanju 60. obljetnice ove arhivske ustanove. Šest desetljeća Državni arhiv u Sisku obavlja svoju složenu djelatnost s temeljnim ciljem zaštite arhivskoga gradiva koje nastaje i nastajalo je na sisačkom arhivskom području. Kratki povijesni osvrt sadržan je u prigodnoj izložbi koja će za ovu prigodu biti postavljena u prostoru velike čitaonice Arhiva, ali i u virtualnoj izložbi dostupnoj na poveznici: https://www.dask.hr/…/virtualne…/60-nam-je-godina-tek koja se osim vizualno, u određenim detaljima i sadržajno razlikuje od izložbe postavljene u prostoru čitaonice Arhiva.
I ovaj će Tjedan biti tjedan otvorenih vrata pa su posjeti Arhivu mogući svakim radnim danom od 8,00 do 20,00 sati. Za veće, unaprijed najavljene skupine posjetitelja (učenika) organizirane su radionice na temu Kako koristiti arhivsko gradivo. Osim izložbe u ovom ćemo Tjednu promovirati i treći broj Zbornika Ad Acta.
Dakle, pozivamo Vas da posjetite Arhiv i prigodnu izložbu, upoznajte vrijednosti arhivskoga gradiva i mogućnosti njegova korištenja, zavirite u arhivska spremišta.