You are currently viewing Spomen ploča sisačkim Dijamantima

Spomen ploča sisačkim Dijamantima

Ispred zgrade u Ulici Stjepana i Antuna Radića 21, svečano će u subotu, 15.veljače, u 13 sati biti otkrivena spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine „VIS DIJAMANTI“
Ovim činom Grad Sisak postaje prvi grad u Hrvatskoj koji na ovakav način iskazuje zahvalnost svojim rokerima koji su osnovani davne ’62. godine, točnije 15.2.1962., puna dva mjeseca prije legendarnih The Rolling Stonesa.
„Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Legenda o Dijamantima živi vječno, prenosi se s generacije na generaciju. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada punih šezdeset godina. Ovo je najmanje što smo mogli za njih učiniti, da stvarno postanu i ostanu vječni!
Uz Joju i ekipu kroz Dijamante u njihovim petnaestak godina postojanja prošao je veliki broj vrhunskih sisačkih muzičara koji su svako na svoj način ostavili svoj pečat, trag i prepoznatljivost i što je najvažnije njihova energija i ljubav prema roku prenosi se na mlade generacija do dan danas. Upravo je to razlog da u subotu svojim dolaskom iskažemo poštovanje našem Joji i Dijamantima.“, rekao je Miro Dimić, jedan od organizatora ove inicijative.