You are currently viewing Sisak je u nedjelju domaćin Nacionalnog biciklističkog natjecanja

Sisak je u nedjelju domaćin Nacionalnog biciklističkog natjecanja

Nedjelju rezervirajte za uživanje u biciklističkoj utrci. Naime, Sisak je domaćin Nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu, u disciplini Kriterij.

„Staza je ravnog profila, dužine 1100 m, vozi se lijevi krug. Start i cilj je u iza servisa Zubak na Zagrebačkoj ulici, a prema prijavama, ove godine dolaze svi najjači biciklisti od 11 godina do veterana, i to iz cijele Hrvatske, od Zadra do Vinkovaca“, objasnio je Davor Rosandić, predsjednik Biciklističkog kluba RODA, glavnog organizatora nedjeljnog događanja.

Utrka će biti sedam, prva kreće u 10 sati, a cijeli program traje do 16 sati.

„Riječ je o specifičnoj biciklističkoj disciplinici koja se vozi u krug i skupljaju se bodovi. Vrlo je atraktivan jer su biciklisti stalno tu negdje i vide se, dakle nije kao klasična biciklistička utrka. Iz Biciklističkog kluba RODA natječu se: Bruno Sućić, Karlo Kolert, Ernest Kraker Zednik, Miroslav Brajenović, Katarina Sever, Dino Malbaša, Bojan Gunjević, Janko Benger
i Ružica Benger”, dodao je Rosandić.

Nakon završetka utrke, bit će organizirana podjela nagrada, odnosno medalja za tri prvoplasirana u svim kategorijama.

Iz biciklističkog kluba RODA pozivaju građane da dođu u nedjelju uživati u kvalitetnom biciklizmu i navijati na svoje favorite.