You are currently viewing Sisački turizam ove godine bilježi dva zanimljiva rekorda

Sisački turizam ove godine bilježi dva zanimljiva rekorda

Uz dan zaštitnika mornara i putnika, imamo par odličnih vijesti za podijeliti s vama!
Sisački turizam ove godine bilježi dva zanimljiva rekorda. Po prvi put otkako je brod Juran i Sofija izgrađen 2003. godine, u jednoj je godini zaplovio 70 puta od čega 40 redovnih vikend vožnji, a 30 vanrednih. To je u odnosu na prošlogodišnjih 50 vožnji značajno povećanje od čak 39%. Ove su godine s nama zaplovila 3143 putnika, što je također povećanje za 35%. Ovom rekordnom godinom postavili smo ljestvicu vrlo visoko.
Uz pomoć Grada Siska te Hrvatske turističke zajednice Turistička zajednica Grada Siska je puno toga uložila u brod i dodatnu opremu, a kao i prethodnih godina, radili smo na razvoju turističke infrastrukture i ponude destinacije, a sve u čast radnog obilježavanja 70 godina djelovanja Turističke zajednice Grada Siska (1953. – 2023.).
Prethodnici Turističke zajednice Grada Siska, djelujući kroz Društvo za uljepšavanje grada i turizma te Turističko društvo Sisak, bili su pokretači i inicijatori obnove utvrde Stari grad te otvorenja istoimenog restorana, otvorenja kupališta Zibel, obnove Malog kaptola te postavljanja Granika i Postava riječnog brodarstva.
Pred nama su slični izazovi jer i ova generacija turističkih djelatnika mora prolaziti sličan put, ovaj put nakon teških oštećenja od potresa koji nas je ostavio bez doma prije tri godine. Poučeni iskustvom prethodnika, znamo da će obnova Staroga grada biti dugotrajna i skupa, a obnova Malog kaptola bi kroz naredne godine trebala vratiti turistički sadržaj u to središnje mjesto i simbol turizma našega grada.
Želimo se zahvaliti prethodnim generacijama turističkih entuzijasta, svima koji pomažu na svestranoj pomoći i razumijevanju vezano uz djelovanje Turističke zajednice Grada Siska!