You are currently viewing Sedam medalja za kickboxere „Croatie“

Sedam medalja za kickboxere „Croatie“

Na jednom od najjačih ovogodišnjih hrvatskih međunarodnih natjecanja u kickboxingu „CROATIA OPEN 2019- 2.Memorijal Davor Jović“, održanom 14.prosinca u Splitu, i ove godine bila je nazočna velika konkurencija od 667 natjecatelja iz 76 klubova i tri države.

Uspješni organizator natjecanja bio je Kickboxing klub „ PIT BULL“ Split, koji se potrudio da najboljim natjecateljima i klubovima osigura i financijske nagrade za ostvarene uspjehe.

Kvalitetne pripreme stručnog tima pod vodstvom glavnog trenera Saše Smiljanića i Josipa Perkovića urodile su plodom, tako da je KBK „CROATIA“ imala u borbi za medalje čak trojicu finalista, koji su osvojili jednu zlatnu i dvije srebrne, a ostali natjecatelji četiri brončane medalje.

Za ekipu „Croatie“ su nastupili: mlađa juniorka Klara Prpić, juniori Josip Pjaca i Arman Japić, te seniori Bruno Ban, Martin Lipošćak, Fran Papić i Brigita Žamarija.

Žetvu odličja započela je Klara Prpić uvjerljivim pobjedama u juniorskoj kategoriji +60kg, discipline lowkick, nad Osječankom Mirnom Pejić te finalom protiv Splićanke Glorije Ištuk pa je osvajanjem zlata opravdala svoju titulu prvakinje Hrvatske.

Finale je izborila i seniorka“ CROATIE“ Brigita Žamarija u disciplini kicklight + 70 kg. sjajnom pobjedom uz obilje kvalitetnih udaraca, nad Zadrankom Venkom Knezević, ali je u finalu izgubila od Kristine Petković i osvojila drugo mjesto.

Treće finale je ostvario snažni junior Arman Japić u „tvrdoj“ disciplini lowkick -86 kg., pobjedom nad domaćim natjecateljom Davidom Pindrićem te je u zanimljivom i neizvjesnom finalu izgubio od Šibenčana Petra Topića i osvojio drugo mjesto.

Treba istaknuti dobre borbe juniora Josipa Pjace koji je nakon pobjede nad Varaždincem Jurajem Rimcem osvojio treće mjesto u disciplini kicklight -69 kg.,, a isti rezultat su ostvarili njegovi klupski kolege Bruno Ban i Martin Lipošćak u seniorskoj kategoriji -69 kg.

Posebno teška je bila seniorska grupa -75 kg discipline lowkick u kojoj je odličan nastup imao Siščanin Fran Papić. Nakon sjajne pobjede nad Markom Dolićem iz Pule, Papić je u polufinalu „naletio“ na prvaka Ivana Leticu iz Zagreba te u konačnici osvojio treće mjesto.

Nakon ovako uspješnog nastupa,Kickboxeri sisačke „CROATIE“ su zaključili ovu godinu sa obiljem odličja s domaćih i međunarodnih natjecanja od čega se posebno ističu titule trostruke juniorske prvakinje Hrvatske te bronca i srebro sa ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Mađarskoj, koju je osvojila Klara Prpić.