You are currently viewing Savjeti i informacije za građane o virusu COVID-19

Savjeti i informacije za građane o virusu COVID-19

Obzirom na trenutno povećani rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (COVID-19) u Republici Hrvatskoj policija građanima daje nekoliko savjeta i informacija.

Aktivan je broj 113 na kojem možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji 24 sata dnevno.

Ukoliko idete na put, sve informacije možete dobiti na jednom mjestu OVDJE

Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu OVDJE

Zbog pojačanog straha javnosti, broja oboljelih i djelatnika uključenih u pružanje pomoći, psihosocijalna podrška postaje važan aspekt odgovora na ovu specifičnu situaciju, kako bi se javnost osvijestila o čestim reakcijama koje mogu imati i kako bi se prevenirale glasine te pružila podrška oboljelima i olakšao njihov povratak u zajednicu.

Iznimno je važno pružiti podršku osobama koje su trenutno u izolaciji i to kroz pružanje informacije o učinkovitim načinima nošenja sa stresom koji im u toj situaciji mogu pomoći. Upravo zbog toga Hrvatski Crveni križ otvorio je telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koji su otvoreni 24 sata dnevno.
Broj Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije – 091 952 2452.

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.