You are currently viewing Re:Think 2019: Lunar / From Zagreb With Love – Book launch Sisak

Re:Think 2019: Lunar / From Zagreb With Love – Book launch Sisak

Re:Think Sisak i Gradska galerija Striegl vas pozivaju na predstavljanje novoizdane knjige pod nazivom: ”From Zagreb With Love” u kojoj je predstavljeno 30-ak godina rada i ”šarenih avantura” zagrebačkog umjetnika Slavena Lunar Kosanovića.
Lunar je sudjelovao u prvoj ediciji Re:Think festivala, tijekom kojeg je ostavio Sisku rad koji se nalazi pored Glazbene škole Fran Lhotka.
Knjigu ćemo predstaviti u Gradskoj galeriji Striegl u sklopu ovogodišnjeg programa Re:Think festivala, 4/6/2019, s početkom u 20,00 sati. Ulaz je slobodan i besplatan, a imta ćete priliku družit se s Lunarom, a to je garantiramo, urnebesno iskustvo.

Slaven Lunar Kosanović je zagrebački autor druge generacije koji je sa crtanjem grafita počeo kao mali, a priču je nastavio prvo lokalno, pa zatim i globalno, pa se njegovi radovi mogu vidjeti u Amsterdamu, Ateni, Aucklandu, Berlinu, Havani, Lisabonu, Londonu, Melbournu, New Yorku, Oslu, Parizu, Saigonu, Seoulu, Tokiju.

U ovoj knjizi ”From Zagreb With Love”, uvod su pisali Krešimir 2Fast Buden, Lunarov najbolji prijatelj s kojim je i počeo crtati, te Rienke Enghardt, umjetnica iz Amsterdama koja vodi projekt Hope Box, a s kojom je dosta proputovao i odradio projekata.

Ostale tekstove pisali su brojni prijatelji, primjerice: Mosk, Tizer, Flying Fortress, Zets, Sebas Velasco, Galiner, Bugz, Junk, Sket i Andi Soto. Autor većine fotografija, uključujući naslovnice, je Ivo Smack Kosanović, a ostalo su snimili autori iz cijelog svijeta. Izdavač knjige je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.