You are currently viewing Počinje četvrto izdanje Re-Think festivala

Počinje četvrto izdanje Re-Think festivala

Pred nama je četvrto izdanje sad već poznatog i prepoznatog Re-Think festivala, festivala ulične umjetnosti. Ovogodišnje izdanje počinje u subotu, 1. lipnja s početkom u 10.30 sati, a oslikavat će se niz garaža u Ulici Ivana Meštrovića, preko puta Lončevog murala iz prve edicije festivala.

Umjetnik koji sutra otvara festival je zagrebački street art umjetnik Mane Mei koji je već sudjelovao na ovom festivalu s muralom Sloboda, a pridružit će mu se i sisački gimnazijalci, jer je ideja organizatora, Dahne Prskalo Peco, Alme Trauber i Deana Zlovolića, bila da se mladi upoznaju s načinima i procesima izrade zidnih oslika kroz izravnu suradnju s umjetnikom.

Ono što je također posebno kod ovog rada je i sama lokacija. Radi se o zanimljivoj poziciji, zelenoj površini unutar stambenog kompleksa, pored koje je i dječje igralište i vrtić, što je bio jedan od razloga, ističu organizatori, zbog kojih se odlučilo na zajednički rad.

Festival će trajati do 15. lipnja, a Sisak će svojim muralima oslikati i NeSpoon (PL), Alba Miočev, Frau Isa (AT) i Lonac/Chez186/Sarme.