You are currently viewing Radionica Atelje riječi u Gradskoj galeriji Striegl

Radionica Atelje riječi u Gradskoj galeriji Striegl

Proteklih mjeseci u Gradskoj galeriji Striegl održane su radionice Atelje riječi. Radionice su okupile učenike i učenice završnih razreda osnovnih škola te srednjoškolce, s ciljem povezivanja Strieglova stvaralaštva i novih naraštaja.
Radionice su osmišljene i realizirane u suradnji s Vesnom Roguljom Mart, profesoricom i autoricom, kojoj je inspiracija za osmišljavanje programa radionica bilo likovno i pjesničko stvaralaštvo te ples i pokret. Prethodno održane radionice predstavile su učenicima Strieglov opus i tematizirale odnos umjetnika i umjetnosti spram realnosti. Obrađene su važnije tematske cjeline – pejzaž, vedute grada, animalizam i intima.
Po završetku ciklusa radionica Atelje riječi Aletea Rogulja Mart, scenska plesačica, nastavlja s radionicom Atelje pokreta, pa svakako pozivamo učenike koji do sada nisu sudjelovali na radionicama da se priključe ovom zanimljivom projektu. Besplatne radionice se održavaju 7.prosinca, a još jedna je na rasporedu 14.prosinca s početkom u 10:30 u Galeriji Striegl.