You are currently viewing Promocija etno bojanke “U srcu te nosim”

Promocija etno bojanke “U srcu te nosim”

KUD-a “Hrastovička gora” i Interpretacijski centar baštine Banovine organizira promociju etno bojanke “U srcu te nosim” i prateći program uz glazbenike Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO te KUD “Hrastovička gora” iz Hrastovice. Promocija će se održati u petak, 9. listopada s početkom u 18:30 sati u Interpretacijskom centru.

Etno bojanka donosi prikaz narodne nošnje sela Hrastovica kraj Petrinje uz prigodni tekstualni osvrt na kojem zahvaljujemo dr. sc. Tvrtku Zebecu iz Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba. Četvrta je to etno bojanka u nizu koju Interpretacijski centar baštine Banovine posvećuje društvima i udrugama koje su 2017. nastupale na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, te godine posvećenoj baštini Banovine i Pounja.

Uz promociju etno bojanke i nastup glazbenika Ansambla LADO bit će postavljena i prigodna izložba koju ostvarujemo s KUD-om “Hrastovička gora” koja će se u Centru moći pogledati do sredine studenog.

Promocija će se održati u petak, 9. listopada s početkom u 18:30 sati, a zbog posebnih epidemioloških uvjeta i mjera molimo Vas da svoj dolazak najavite na e-mail: info@icbb.hr te programu prisustvujete uz nošenje zaštitnih maski (preporuka).