You are currently viewing Safe stay in Croatia

Safe stay in Croatia

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je projektnu web platformu „Safe stay in Croatia“ putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što predstavlja Safe stay in Croatia. Budući da nam je sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom mjestu osmišljen je projekt Safe stay in Croatia.

Naime, riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja, od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatni apartmani, muzeji i druge atrakcije za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.  Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka se dodjeljuje u 7 različitih kategorija (nautika; sport rekreacija i zdravlje; atrakcije; turistički vodiči, agencije i informativni centri; promet/prijevoz; ugostiteljstvo i prijevoz). Prijava je vrlo jednostavna, a sam proces dobivanja oznake besplatan. Stoga Vas ovim putem pozivamo da se prijavite za dobivanje nacionalne oznake sigurnosti kako bismo svi zajedno doprinijeli percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Detaljne upute – protokol, na koji način i koje trebate zadovoljiti da se možete prijaviti na platformu Safe stay in Croatia i time osigurati sebi oznaku sigurnosti Safe stay in Croatia , koja će nakon prijave biti distribuirana u fizičkom obliku možete pročitati ovdje .

Na mrežnim stranicama www.safestayincroatia.hr stavljena je i brošura sa svim potrebnim informacijama u vezi ulaska turista u Hrvatsku, kao i informacijama o mjestima gdje se turisti mogu testirati po županijama: https://www.safestayincroatia.hr/datastore/filestore/11/COVID-info.pdf. Ova informacije je za sada dostupna na 3 jezika, a vrlo skoro ćemo i taj broj proširiti.