You are currently viewing Prijavite se za “72 sata bez kompromisa” u Sisku

Prijavite se za “72 sata bez kompromisa” u Sisku

Međunarodni volonterski projekt 72 sata bez kompromisa od 2014. godine održava se u Hrvatskoj, a već drugu godinu zaredom i u Sisku. Radi se o najvećem volonterskom maratonu na ovim prostorima koji kroz 3 dana i više od 300 volonterskih akcija okuplja preko 3000 mladih u cijeloj Hrvatskoj. Vrijeme održavanja projekta je od 17. do 20. listopada, a pozvani su da se pridruže svi mladi dobre volje od 16 do 30 godina.

U Sisku je nositelj projekta Pastoral mladih Sisačke biskupije, a prošlogodišnji uspjeh motivacija je organizacijskom timu da ove godine projekt podigne na još višu razinu. Naime, grad Sisak prošle se godine na nacionalnoj razini istaknuo po broju okupljenih volontera – više od 180 srednjoškolaca, studenata i radničke mladeži okupilo se na 18 volonterskih akcija kako bi beskompromisno poklonili svoje vrijeme potrebitima. Aktivnosti su bile različite – cijepanje drva u Udruzi Betlehem, igranje s djecom u DV sv. Marije Magdalene u Selima, uređivanje prostorija Udruge KAS i druženje s korisnicima u Centru za rehabilitaciju Komarevu samo su neke od organiziranih akcija, a ove godine volontere očekuju još više različitih i uzbudljivih prilika za beskompromisno pomaganje.

Još jedna novost ovogodišnje organizacije je da se volonterske akcije šire i na okolne gradove, pa će tako i grad Petrinja postati dio mreže beskompromisnog volontiranja što je odlična prilika za još bolje povezivanje i suradnju ova dva prijateljska grada. Trenutno je na širem sisačkom području dogovoreno više od 30 volonterskih akcija u suradnji s osnovnim i srednjom školama, sportskim klubovima i raznim ustanovama koje su spremne otvoriti svoja vrata nasmijanim volonterima.

Organizatori pozivaju sve mlade željne dobre zabave i društva da im se pridruže i na rasplesanomnajavnom događaju koji će se održati 28. rujna u večernjim satima pred sisačkom Gimnazijom u suradnji sa Športskim plesnim klubom Top Step Sisak. Prilika je to za upoznavanje s prošlogodišnjim volonterima, razmjenu iskustava, a možda i za prikupljanje informacija o ovogodišnjim akcijama.

Prijave se odvijaju putem web stranice www.72sata.hr od 17. rujna do 10. listopada. Pridružite se i vi najvećem volonterskom maratonu mladih u Hrvatskoj i zakačite se za volontiranje!