You are currently viewing Predstavljanje donacije Darka Bavoljaka i vodstvo kroz izložbu

Predstavljanje donacije Darka Bavoljaka i vodstvo kroz izložbu

Poštovani,

Gradska galerija Striegl vas poziva na program u sklopu zadnjeg dana postava izložbe

 ”Od individualnih projekcija do kolektivne memorije: Darko Bavoljak i Igor Grubić Marijanu Crtaliću”

koji će se održati u

subotu, 27/12/2021, u 12,00 sati,

u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 10 (1. kat Holandske kuće), Sisak.

Što vas očekuje u subotu?

  • očekuje vas predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka u sklopu kojeg ćemo i potpisati ugovor o donaciji te razgovarati s autorom.

        Povodom zadnjeg dana izložbe očekuje vas i vodstvo kroz izložbu u društvu autorica i kustosica izložbe Ivane Janković i Alme Trauber.

        Darko Bavoljak je Gradskoj galeriji Striegl donirao 34 fotografije iz ciklusa ”Sisak 1984”. Ovaj ciklus crno-bijelih fotografija Darka Bavoljaka na temu industrijskih kompleksa Željezare Sisak i Rafinerije nafte u Sisku čini jedinstvenu cjelinu i vrijedan prilog galerijskom fundusu i zbirci koja obuhvaća radove suvremenih hrvatskih umjetnika. ”Sisak 1984” donosi prikaze

        postrojenja, proizvodnih procesa i njihovih aktera s kojima se kroz Bavoljakove fotografije uspostavlja izravan odnos bez ustezanja, a koji je u pristupu blizak „poletovskom“ krugu fotografa.

        Ovaj ciklus također je važan doprinos programskim aktivnostima Gradske galerije Striegl vezanim uz interpretaciju, prezentaciju i valorizaciju Parka skulptura Sisak.

  • očekuje vas mala podnevna zakuska
  • i subotnje druženje u okrilju umjetnosti

Ovaj program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i u skladu s važećim odlukama Stožera cilivne zaštite RH. Stoga, ponesite svoje covid potvrde/putovnice.