You are currently viewing POZIV ZA ORGANIZATORE VOLONTIRANJA NA DOSTAVU FOTOGRAFIJA ZA IZLOŽBU VOLONTERSKIH PROGRAMA 2020.

POZIV ZA ORGANIZATORE VOLONTIRANJA NA DOSTAVU FOTOGRAFIJA ZA IZLOŽBU VOLONTERSKIH PROGRAMA 2020.

Agencija lokalne demokracije Sisak u suradnji s Gradom Siskom, postavlja petu izložbu volonterskih programa u okviru programa „Volonterski centar Sisak“.  Poziv je otvoren za organizatore s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

Otvorenje izložbe je predviđeno za 5. prosinca 2020. godine, kada se obilježava i Međunarodni dan volontera. Tijekom otvaranja izložbe dodijeliti će se Volonterske nagrade Grada Siska. Izložba će biti postavljena mjesec dana, nakon čega je planirano gostovanje izložbe u javnim prostorima na području Siska i Sisačko-moslavačke županije tijekom 2021. godine. Nakon ciklusa gostovanja izložbe, fotografije izložene na istoj se vraćaju vlasnicima, odnosno organizatorima volontiranja.

Pozivamo organizatore volontiranja s područja Siska i Sisačko-moslavačke županije na sudjelovanje u izložbi na način da dostave fotografije svojih volonterskih programa koje će biti izložene na istoj. Od svakog organizatora volontiranja odabrati će se najmanje jedna fotografija kako bi se prikazale različite mogućnosti za volontiranje na lokalnoj razini, ali i kako bi se dala vidljivost različitim načinima kako se kroz volontiranje doprinosi razvoju i poboljšanju kvalitete života u zajednici.

NAPOMENA: U mogućnosti smo predstaviti 20 fotografija te ćemo u slučaju velikog broja prijava odabir raditi na osnovu kvalitete i datuma primitka zaprimljenih fotografija.

Zainteresirani sudjelovati na izložbi, trebaju dostaviti slijedeće:

  • Popunjenu prijavnicu s opisom fotografija
  • Do 4 fotografije volonterskih programa u formatu .jpeg, rezolucije 300 dpi; od dostavljenih fotografija odabrati će se najmanje jedna. Potrebno je da fotografije budu velike kako bi se mogle otisnuti.
  • Fotografije trebaju predstavljati akciju, odnosno da se iz njih jasno vidi što volonteri rade te da se volonterski program provodio u 2020. godini.

Fotografije i prijavnicu potrebno je dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 16. studenog 2020. godine do 12:00 sati na e-mailaldsisak@gmail.com

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!

————

Izložba je dio aktivnosti projekata:

(O)drži moj korak kojeg financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. Provodi ga ALD Sisak u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, Gimnazijom Sisak i Srednjom školom „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica.

i

Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak koje financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak. Provodi ih  Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Braća Ribar“ Sisak, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Gradskom galerijom Striegl.