You are currently viewing Nova pjesma i spot Danka Tomanića

Nova pjesma i spot Danka Tomanića

Sisački glazbenik i kantautor Danko Tomanić predstavlja videospot “Ima nade”. Spot je režirala, snimala i montirala Haidy Kovačević, snimljen je u napuštenoj i derutnoj vojarni u Sisku, a kadrovi djece su snimani u izbjegličkom kampu Idomeni u Grčkoj. Danko Tomanić kaže: “Spot “Ima nade” prikazuje snagu ljudi i ljudskog optimizma naspram ratnih razaranja i zločina čovjeka nad čovjekom. Svi posjedujemo snagu iskrenog osmjeha, osmjeha koji mijenja svijet. “Ima nade” donosi vjeru i nadu u bolja i ljepša vremena.”.

Pjesma “Ima nade” iznimno angažirano opisuje stanje u društvu, progovara o narušenim međuljudskim odnosima i egoizmu pojedinca, no ipak sugerira rješenje te vidi nadu kroz povratak na istinske duhovne ljudske vrednote i ljubav. Autor teksta i glazbe je Danko Tomanić, aranžman i produkciju je napravio Maasej Kovačević, pjesmu je u Pušćinama tonski snimio Petar Horvat, a autor fotografije i dizajner naslovnice singla je Daniel Jekić. Uz Danka, na singlu “Ima nade” su svirali i pjevali Abel Kovačević (bubnjevi), Stjepan Horvat (bas gitara), Davor Šimunić (gitare i prateći vokal), Maasej Kovačević (klavijature) te Branko Kovačević (prateći vokal).

Danko Tomanić, sisački glazbenik i kantautor, iako neprimjetno, na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan je dugi niz godina. Od devedesetih do danas objavio je dva studijska te jedan live album popularne duhovne glazbe. U karijeri je surađivao s brojnim glazbenicima, poput Muca Softića, Gojka Tomljanovića te u novije vrijeme s poznatim klavijaturistom Maasejom Kovačevićem, koji je i aranžirao najnoviji singl “Ima nade”. Zanimljivost je da se Tomanić koncertno, predstavio u skoro svim većim mjestima i poznatim dvoranama (Lazareti – Dubrovnik, dvorana Lisinski, dvorana HGZ-a, festivalska dvorana u Krapini i dr.). Nastupao je i u državama regije (BiH, Makedonija, Slovenija), kao i u europskim zemljama od Njemačke i Švedske te u SAD.